Son uttagen till Asian Games – Missar sannolikt inledningen av säsongen

För att göra en lång historia kort för dig som inte är insatt.

Sydkorea har en väldigt sträng och tuff syn på värnplikt. Konflikten med Nordkorea på 50-talet satte sina spår och ingen undkommer värnplikten. Inte ens landets professionella utövare inom sport, musik, film och så vidare.

Enligt sydkoreansk lag kan man skjuta upp sin värnplikt till man fyller 28 av olika skäl. Därefter måste man genomföra en värnplikt på 24 månader.

Detta påverkar Heung Min Son.

Trots att han är Asiens största spelare inom fotboll just nu så finns det inget undantag.

Men – Det finns hopp för Son och Tottenham. Varken spelaren eller klubben själv vill riskera att dennes karriär skall pausas i två år för detta.

Hoppet fanns i VM och hoppet finns i OS samt Asian Games.

I VM gick det sådär för Sydkorea, hade laget nått kvartsfinal hade samtliga spelare i truppen fått frisedel från värnplikten i hemlandet. Sydkorea tog ju sig dock inte förbi gruppspelet.

I OS i Rio de Janeiro gick det inte hela vägen heller tyvärr, en guldmedalj där hade räddat Son och hans kamrater i landslaget från värnplikten likaså.

Sista och tredje chansen nu för Son är Asian Games, Asiens egna, interna variant av OS som sker i Augusti.

Om Sydkorea tar guld här så kommer Heung Min Son och hans lagkamrater få frisedel och därmed inte behöva avbryta sina professionella karriärer för värnplikten.

Värt att nämna i detta är att Sydkorea vann Asian Games senaste gången, då 2014, Son var inte med i truppen då hans dåvarande klubb, Bayer Leverkusen inte släppte honom.

Spurs har inte officiellt kommenterat detta men Sydkoreas landslag har gjort sin uttagning och där är Son med.

Detta innebär att säsongens fyra första matcher kommer sakna Son.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.