Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stormade planen i VM-finalen - får fängelsestraff

Fotbolls-VM 2022

Fyra Pussy Riots-medlemmar stormade planen i VM-finalen.
Nu får alla fyra planstormarna sitta i fängelse i 15 dagar.  

Foto: Bildbyrån.

Se incidenten i spelaren ovan. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

I söndagens VM-final mellan Frankrike och Kroatien, så stormade fyra åskådare planen i andra halvlek i Moskva. Incidenten ledde till att domaren stoppade spelet, samtidigt som den feministiska aktivistgruppen Pussy Riot efteråt tog ansvar för planstormningen.

Tidigare i dag rapporterade BBC att de fyra medlemmarna nu är åtalade och kan tilldelas böter för att de bröt mot reglerna för åskådare vid sportevenemang, men även för att de bar polisuniformer olagligt.

Nu rapporterar Reuters att en domstol i Moskva i dag dömde alla fyra planstormarna till 15 dagars fängelsestraff för incidenten, samtidigt som domen även innebär att planstormarna inte får delta i sportevenemang på tre år. 

Annons

Aktivitetsgruppen listade, i samband med att gruppen tog ansvar för planstormningen, även flera krav på ryske presidenten Vladimir Putin, som satt på läktaren, däribland att Putin ska släppa alla politiska fångar fria, att sluta med illegala arresteringar vid demonstrationer, sluta fabricera rättsfall och tillåta politisk konkurrens i landet.

Se planstormningen i spelaren ovan. 

Publicerad 2018-07-16 kl 20:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto