Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Wiland hjälte för Hammarby - räddade straff mot Elfsborg sent till kryss

Allsvenskan

Johan Wiland fick sista ordet i målvakternas match i Borås.
Han räddade en straff sent, när Hammarby spelade 0-0 mot Elfsborg.
- Jag hade tur, säger Bajen-målvakten till C More. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG
IF Elfsborg - IFK Värnamo
IF Elfsborg
IFK Värnamo
STREAMA PÅ MÅNDAG

Hammarby klev i kväll in till bortamötet med Elfsborg på Borås Arena med tre raka matcher utan seger, senast 2-1-förlust mot Östersund på Tele2 Arena. I första halvlek såg laget ut att bryta den negativa trenden, men i slutändan blev det nytt poängtapp för Stockholmslaget i allsvenskan.

Hammarby inledde matchen i högt tempo och tryckte tidigt på för ett ledningsmål. Vänsterbacken Neto Borges överraskade med ett skott utifrån, men fick se hemmamålvakten Kevin Stuhr Ellegaard stå för en fin räddning mellan stolparna. Det var inte hans sista räddning i kväll.

Hammarby fortsatte därefter att trycka på framåt, där bland annat Jiloan Hamad ofta var het på vänsterkanten och tog sig in i straffområdet, men som inte hade någon lycka i första halvlek. Otur hade också Elfsborgs rutinerade mittfältare Stefan Ishizaki, som i den 25:e minuten blev utrullad på kärra skadad efter en duell med Borges. 

Annons

- En bra fotbollsmatch med två spelande lag. De har steppat upp sedan våren, vilket märks, men det är ändå en matchbild som vi förväntade oss. Vi saknade lite skärpa i den sista tredjedelen. Vi kom rättvända och attackerade, men vi behöver mer skärpa, sa Hamad till C More i halvtid. 

I andra halvlek turades båda lagen om att skapa farliga målchanser. Jesper Karlsson pressade Johan Wiland till en räddning efter skott utifrån, medan Nikola Djurdjic några minuter senare var nära att ge Hammarby ledningen från nära håll, fint framspelad av Muamer Tankovic, som fick bollen efter en vansinnespassning av Rami Kaib på egen planhalva. 

Elfsborg var däremot fortsatt inte helt ofarligt. Laget kontrade i slutet av andra halvlek friskt och var nära ett ledningsmål, när Viktor Prodell sprang sig fri framför mål, men fick se Wiland komma ut bra och mota undan hans avslut. Därefter kontrade Hammarby och Djurdjic fick en ny het målchans, men brände läget.

Annons

Slutskedet av matchen var fortsatt chansrikt. Elfsborg blev i den 88:e minuten tilldelat straff, då Daniel Gustavsson blev fälld i straffområdet, men fick därefter se Wiland rädda Issam Jebalis straff och blev därmed stor hjälte för bortalaget. 

- Jag gjorde straff och hade tur att gå rätt, säger Johan Wiland till C More. 

- Det kändes som att jag var inne i ett litet flow och sedan fick han straffen. Jag brydde mig dock inte om det och sedan att jag gick rätt är ju lite flyt, men jag har inte räddat en straff på länge, så det var skönt, fortsätter han. 

Hamad prickade på övertid ribbkrysset efter frispark, men fick nöja sig med en poäng den här kvällen mot Elfsborg på Borås Arena. Hammarby lämnade därmed planen för fjärde matchen i rad utan seger i allsvenskan och är därmed placerat på andraplats i allsvenskan, tre poäng bakom AIK i serieledning, men med en match mindre spelad. Elfsborg är i sin tur placerat på elfteplats i serien. 

Annons

- Det böljade fram och tillbaka och det var svårt att hålla koncentrationen uppe i värmen. Vi hade mest chanser att vinna matchen och skulle egentligen avgjort tidigare, säger Wiland.

- Det är klart att det är en viktig poäng. Vi förlorade förra matchen, men gör en bättre 90-minutare i dag. Det var en viktig poäng att ta med oss, fortsätter han. 

Startelvor:

Elfsborg: Ellegaard - Dyer, Dresevic, Nilsson, Kaib - Ishizaki, Olsson, Holmén, Gojani, Karlsson - Jebali. 

Hammarby: Wiland - Solheim, Fenger, Fällman, Borges - Junior, Tankovic, Andersen - Khalili, Djurdjic, Hamad. 

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-07-16 kl 20:52

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto