”Jag vill alltid vinna”
Publicerad: 2018-07-16
FHC
Roger Rönnberg om nyförvärven, kvalitet och kvantitet och en vässad spelidé.

Det är en rätt nöjd Roger Rönnberg som går in i semestermode.
Under några intensiva försäsongsmånader har han och hans tränarteam tagit sig an en ny grupp spelare med siktet inställt på en ny säsong och nya möjligheter.
– Det här laget kan bli riktigt bra. Det finns en anda och ett starkt driv i gruppen, konstaterar han, väl medveten om att lagbygget varit ett hett diskussionsämne sedan Frölunda Indians återsamlades i Frölundaborg på arbetarnas dag, 1 maj.
– Det lät likadant när jag kom för sex år sedan. Och precis som då har vi ett ungt, hårt jobbande lag med lokal förankring. Vi har en trupp som jobbar oerhört hårt och tar sig an problem på rätt sätt, det uppskattar jag. Och så har vi en kärntrupp som tar stort ansvar, förklarar Roger Rönnberg och räknar upp Joel Lundqvist, Simon Hjalmarsson, Sebastian Stålberg och Viktor Ekbom.

Precis som vanligt försvann en hel del spelare redan i våras och de har successivt ersatts av sex nya. Killar som inte bara skall fylla ett hål och en tröja – de förväntas också sätta sin prägel på ett ombyggt Frölunda Indians.
Roger Rönnbergs intryck av nyförvärven efter försäsongen:
Viktor Ekbom
– En kommunikativ ledartyp som är van vid att ta ansvar.
Gustav Lindström
– En smart och spelintelligent kille med bra karaktär.
Anders Grönlund
– Han kom snabbt in i gruppen och är här för att slå sig in i ligan. Han sprider energi.
Tim Söderlund
– Ett riktigt yrväder, som en racercykel utan broms.
Patrik Carlsson
– Han har skaffat sig mer erfarenhet och det märks att han uppskattar att vara hemma igen.
Rhett Rakhshani
– Det är en spelare vi haft ögonen på länge, kul att han kommer hit. Han har ett bra slutspelsfacit.
Och så några ord om din nye assisterande tränare, Kristofer Näslund.
– Han är oerhört ambitiös och är en riktig tävlingsskalle. Att han är energisk visste vi sedan tidigare.

Efter kvartsfinalsortin mot Malmö satte sig ledare och spelare ned och djupanalyserade det tidiga uttåget och hela säsongen.
Resultatet blev korrigeringar snarare än förändringar.
– Vi har ett ledord framför andra, kvalitet. Kvantitativt har vi slått i taket och fokuserar i stället på att träna rätt saker i rätt mängd, säger Roger Rönnberg och bjuder på mer:
– Vi går inte ifrån vår spelidé, men vässar den, framförallt försvarsmässigt. Vi skall mejsla fram defensiven, men inte på bekostnad av offensiven. Ett defensivt lag vinner ingenting. Och jag vill alltid vinna.
Vilken känsla tar du med dig in i semestern?
– Vi har bedrivit en bra verksamhet de senaste månaderna och det skall bli kul att börja tävla med det här laget. Jag känner mig lugn och förväntansfull.

Peter Pettersson Kymmer