Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Självmål sänkte Häcken – Norrköping tog viktig seger i toppstriden

Allsvenskan

Norrköping tog tre poäng mot Häcken när Kari Arkivuos självmål blev avgörande med tio minuter kvar.
Peking är nu obesegrade i sju raka matcher.
- Det var en tuff match. Värmen gjorde sitt bästa där ute, säger hemvändaren Alexander Fransson till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

I den 30-gradiga hettan tog Norrköping emot Häcken på Östgötaporten. Peking startade med nyförvärvet Alexander Fransson tillsammans med Simon Thern på det centrala mittfältet.

Efter tio minuter spelat hade Norrköping ett bra frisparksläge men skottet från Gudmundur Thorrarinsson hamnade tät utanför det högra krysset.

Strax därefter fick Häcken en möjlighet genom Daleho Irandust, men hans skott tog i stolpen.

När tjugo minuter var spelat på Östgötaporten fick Simon Thern ett läge och sköt strax utanför straffområdet. Ett skott som letade sig in i mål bakom Häckens målvakt, Peter Abrahamsson.

Annons

- Jag tar en snabb touch och klipper till, den satt ganska bra, sa Thern till C More i paus.

Fem minuter efter Norrköpings ledningsmål kvitterade Häcken via Paulinho som tog sig fram och gjorde 1-1, otagbart för Norrköpings målvakt Isak Pettersson.

- När jag såg möjligheten att skjuta gjorde jag det, det var ett bra mål. Men det är svårt där ute idag, väldigt varmt, sa Paulinho i paus till C More.

Norrköping tog kommandot direkt i andra halvlek dock utan någon utdelning. Häcken hade några chanser men inga som var direkt farliga.

I den 80:e minuten gjorde Kari Arkivuo självmål i en tilltrasslad situation i Häckens straffområde. Andreas Johansson stressade bakom backen och bollen rullade retsamt in bakom mållinjen.

Segern ger IFK Norrköping tre viktiga poäng i toppstriden.

- Det var en tuff match. Värmen gjorde sitt bästa där ute. Det var tufft men vi gör det bra och kontrollerar matchen, säger Alexander Fransson, som gjorde sin första match sedan återkomsten till Peking, till C More.