HockeyNews
PLUS

"Sa att det var dags att komma hem"

(3414) rohdin
Bildbyrån

Publicerad: 13 juli 2018

26-årige forwarden Joachim Rohdin har snart gjort 400 SHL-matcher – men till störst del för fyra andra SHL-klubbar.

Nu bestämde sig Brynäs sportchef att han borde fortsätta SHL-karriären i Brynäs.

– Bengtzén ringde och tyckte att det var dags att flytta hem, säger Rohdin till HockeyNews.se.

SHL i samarbete med Nordic Bet

Den högerfattade forwarden från Gävle gick hockeygymnasiet i klubben och slog sig in och fick spela matcher i SHL. Han var med och vann SM-guld 2012 men var en av spelarna som lämnade laget efter guldyran.

Första flytten gick till Timrå.

Ett år senare blev det Linköping.

Året därpå Färjestad.

Efter tre klubbar på lika många år värvades Rohdin till Karlskrona och fick stabilitet genom tre raka säsonger i klubben.

24 poäng (9+15) på 49 matcher i vinter är den poängstarkaste säsongen i ligan för 26-åringen och nu är han snart uppe i 400 SHL-matcher.

När Timrå vann direktkvalet mot KHK och skickade klubben ur SHL så fick Rohdin ett samtal av Brynäs sportchef Stefan Bengtzen.

– Det var först under säsongen som han ringde och kollade läget och sa att han tyckte att det var dags att flytta hem. Men då hade jag fortfarande kontrakt så det var inte så aktuellt, men det var ju kul att han hörde av sig, säger Rohdin.

Men sen blev det som det blev och det var inte så mycket att tveka på då. Jag hade väl andra lag också i SHL som var sugna men jag har flyttat runt så pass mycket och att börja om igen kändes lite segt.  Så Brynäs blev ett riktigt bra alternativ, säger Rohdin.

• Hur jobbigt var det att komma över kvalet?

– Det tog ett bra tag. Vi trivdes riktigt bra där nere. Det svider lite extra. Vi ville hålla oss kvar och spela utkontraktet.

• Har du haft nån tanke på utlandet?

– Vi kollade inte mycket alls utomlands. Det är klart att det hade varit kul att spela i KHL eller Schweiz men så pass bra har jag inte spelat. SHL är en bra liga för mig att utvecklas vidare i, säger Rohdin.

Läs senaste nyheterna om SHL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS