HockeyNews
PLUS

LHC värvar nordamerikan

(3385) Joe
Youtube/AlbanyDevils

Publicerad: 9 juli 2018

FacebookXWhatsApp

Linköping har redan lockat tillbaka Broc Little från Schweiz – nu är ytterligare en amerikan på väg in i laget inför nästa säsong.

Joe Whitney, 30, har valt bort en av SHL-klubbarna som jagat honom för att istället tacka ja till spel i LHC, enligt uppgifter till HockeyNews.se.

SHL i samarbete med Nordic Bet

Linköping har gjort en rad spännande värvningar inför nästa säsong. På backsidan har man skrivit kontrakt med Lukas Bengtsson som återvänder till SHL efter två säsonger i Nordamerika och Pittsburgs Penguins organisation.

22-årige Filip Karlsson är ett intressant namn från Rögle BK och från Växjö har man hämtat in en svensk mästare i form av Adam Brodecki, 23.

Men framför allt så har Linköping lyckats locka tillbaka Broc Little från Schweiz efter bara en säsong. Poängkungen gjorde tre säsonger i klubben innan han drog till Davos 2017/2018 – nu blir han på nytt en av lagets viktigaste kuggar.

Little har två landsmän i backuppsättningen – Chad Billins och Patrick Mullen – och ytterligare en amerikan är på väg in i laget.

30-årige forwarden Joe Whitney har jagats av ett par SHL-klubbar och nu har han gjort sitt val. 

Enligt uppgifter till HockeyNews.se har Whitney tackat ja till spel i LHC i vinter och övergången förväntas bli officiell inom den närmaste tiden.

Forwarden är en rutinerad pjäs från AHL – totalt 450 matcher och på den tiden har han hunnit med att göra 311 poäng (128+183). Närmast kommer han från spel i Hershey Bears.

Han blev NCAA-mästare två gånger om tidigare i karriären under åren vid Boston College och Whitney har vid ett flertal tillfällen varit uttagen till AHL:s All Star-match.

Nu väntar första säsongen i Europa efter att han bestämt sig för spel i SHL och Linköping.

Här hittar du de senaste SHL-nyheterna

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)