Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Genomgång: Så här kan Sveriges trupp i EM-kvalet se ut

Sverige (herr)

SAMARA. Sverige stöp i VM-kvartsfinalen.
I höst väntar Nations League och nästa vår EM-kvalet.
Så här kan den nya landslagstruppen se ut då.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Sveriges möte med England i spelaren.

Läs även: Så fungerar nya Nations League - alla förutsättningar


I kvalet slog Sverige ut Holland och Italien och i VM vann man gruppen före Tyskland, Sydkorea och Mexiko. I åttondelsfinalen mot Schweiz höll man återigen nollan och vann, men England blev för svårt i kvartsfinalen och VM är över för svensk del.

Nu får Janne Andersson semester innan det i höst är dags för Nations League och nästa vår EM-kval. Då lär några nya ansikten finnas med i truppen.

Fotbollskanalen har tagit en titt på vilka som kan sluta i landslaget och vilka som kan komma med.

Av spelare som kan sluta så är det frågetecken kring Andreas Granqvist och Sebastian Larsson som båda är 33 år, och ”Granen” ska i höst spela med Helsingborg i superettan och ”Seb” med AIK i allsvenskan.

Annons

Det är även frågetecken för anfallskompisarna Marcus Berg och Ola Toivonen som båda är 32 år när EM-kvalet drar igång.

Och 31-årige Gustav Svensson, som startade mot Schweiz, är det också frågetecken för när Janne Andersson ska bygga om.

Fotbollskanalen tror att Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson och Kristoffer Nordfeldt ligger bra till för att vara med i EM-kvalet, men bakom knackar Pontus Dahlberg och Johannes Hopf på dörren.

Dahlberg har flyttat till Watford och om han får speltid där lär han slå sig in i landslaget.

På backsidan gissar vi att Andreas Granqvist lägger av och att Janne Andersson satsar på Victor Nilsson Lindelöf och Pontus Jansson, och att det öppnar för Sotirios Papagiannopoulos som har lämnat Östersund för FC Köpenhamn, och som var reserv i VM.

Felix Beijmo har skrivit på för Werder Bremen och om han får speltid i Bundesliga finns det chans att gå om Emil Krafth.

Annons

Loret Sadiku är ett annat namn och han har gjort det bra i Turkiet. Han kan spela försvarare eller som sittande mittfältare.

Bland mittfältarna är det ingen vågad gissning att Jakob Johansson, som sköt Sverige till VM, finns med i EM-kvaltruppen i stället för Gustav Svensson. Ken Sema var ytterst nära att ta en plats i VM-truppen och har nu en bra chans att komma med i höst.

På mittfältet kryllar det av spelare som knackar på dörren och som var VM-reserver, bland annat Simon Tibbling, Alexander Fransson, Robin Quaison och Jiloan Hamad (som Janne Andersson ringde till en uttagningen av VM-truppen).

I anfallet gissar vi att Marcus Berg och Ola Toivonen slutar i landslaget och att det öppnar upp för Christoffer Nyman, som har varit med tidigare och som är en Janne-favorit, och sedan ligger Carlos Strandberg bra till om han växlar upp i allsvenskan efter en tung vår.

Annons

Janne Andersson har tidigare pratat bra om Alexander Isak, men om han ska komma med måste han få mer speltid i klubblaget.

FAKTA

Så här kan landslagets EM-kvaltrupp se ut

Målvakter: Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt

Knackar på dörren: Pontus Dahlberg, Johannes Hopf

Försvarare: Mikael Lustig, Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Pontus Jansson, Filip Helander, Sotirios Papagiannopoulos, Ludwig Augustinsson, Martin Olsson

Knackar på dörren: Linus Wahlqvist, Felix Beijmo, Johan Larsson, Niklas Hult, Loret Sadiku

Mittfältare: Viktor Claesson, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Jakob Johansson, Sebastian Larsson, Oscar Hiljemark, Emil Forsberg, Ken Sema

Knackar på dörren: Simon Tibbling, Sam Larsson, Marcus Rohdén, Robin Quaison, Alexander Fransson, Oscar Lewicki, Jiloan Hamad, Abbe Khalili

Anfallare: Isaac Kiese Thelin, John Guidetti, Christoffer Nyman, Carlos Strandberg

Knackar på dörren: Alexander Isak, Joel Asoro, Mikael Ishak

FAKTA

Landslagets program med sikte på EM 2020

- Träningsmatcher väntar för Sverige i höst, först borta mot Österrike 6 september och sedan hemma mot Slovenien 16 oktober.

- Uefa Nations League väntar också i höst och Sverige är lottat med Turkiet och Ryssland i sin grupp. Premiären är 10 september på Friends Arena mot Turkiet och sedan väntar Ryssland borta 10 oktober, Turkiet borta 17 november och Ryssland hemma 20 november.

- EM 2020 avgörs på tolv ställen, från Baku till Bilbao och kvalspelet lottas 2 december 2018. Kvalspelet avgörs mellan mars 2019 och november 2019 vilket är ett nytt upplägg och 20 av 24 platser delas ut via kvalspelet, de sista fyra platserna delas ut via Nations League som avgörs i mars 2020.

Publicerad 2018-07-08 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto