Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hodzic tror på allsvenskan inför viktiga Öis-matchen: "Vi har något på gång"

Superettan

Han har tagit steget från Norrby till att bli startspelare i topplaget AFC Eskilstuna.
Inför måndagskvällens viktiga "våravslutning" mot Öis har Kadir Hodzic en god känsla.
- En otroligt viktig match. Min känsla säger att vi kan gå upp till allsvenskan, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

En match mellan femman AFC Eskilstuna och sexan Örgryte IS kommer avsluta superettans "vårsäsong" - och mycket står på spel. Vinner AFC kliver de upp på tredjeplatsen i tabellen, och vinner Öis går de om AFC. 

- Det blir otroligt spännande och det är en otroligt viktig match. Vi har haft som målsättning nu, vilket vi har pratat om, att vi ska försöka ligga med där uppe i toppen under den första halvan. Vinner vi går vi upp på tredjeplatsen och det vore otroligt kul, säger AFC-spelaren Kadir Hodzic.

Öis ledde tidigare superettan, men har inte vunnit på de fem senaste matcherna.

Annons

- De har nog lite sämre självförtroende och är lite nere, de är ju i behov av poäng. Sen följer ju vi vår matchplan och fokuserar mest på vårt spel.

- Vi har gjort det riktigt bra i år. Vi har en ny tränare (Nemanja Miljanovic) och nästan ett helt nytt lag. Ändå har vi fått ihop det så pass bra. Vi spelar bra fotboll och jag tror vi kan vara med och slåss i toppen.

Enligt Hodzic förstod AFC-truppen efter några matcher vilken kvalitet som finns i laget och han är imponerad över hur man fått allting att fungera.

- Vi har verkligen något på gång.

Tror du att ni går upp och att det blir allsvensk spel nästa år, eller vad har du för känsla?
- Min känsla säger allsvenskt spel. Sen är superettan en tuff serie. Man kan inte underprestera i någon match, för då åker man direkt på en förlust. Det är viktigt att man jobbar hårt som grupp. 

Annons

Hodzic lämnade superettan-konkurrenten Norrby, som slogs i botten förra året, i vintras och skrev då på för AFC Eskilstuna. I AFC spelar han som en sorts wingback och 23-åringen har gjort tre mål och en assist hittills i år.

- Det har känts otroligt bra för mig. Jag har presterat bra på plan och då blir livet utanför planen mycket bättre också. Jag är väldigt nöjd hittills. Kanske skulle jag haft några fler assist.

- Jag har fått följa med mycket offensivt och sättet vi spelar på passar mig. Vi spelar en passningsorienterad fotboll och vi vågar hålla i bollen på offensiv planhalva, så jag har kunnat följa med upp i många anfall.

Hodzic känner att han tagit ett steg i utvecklingen sedan förra året och nu siktar han på mer framöver.

- Jag vill ta ett steg ytterligare. Jag vill ju spela i allsvenskan eller för en klubb utomlands, men just nu har jag fullt fokus på AFC för jag har kontrakt här. Sen är det ju klart att alla spelare vill högre upp. Det är min målsättning också, att en dag ta steget.

Annons

Vet du något om eventuellt intresse för dig?
- Jag tror absolut att det finns. Om jag presterar poängmässigt i superettan så kommer det finnas intresse. Men det där låter jag agenten sköta, så får jag lägga all fokus på det jag gör på plan. 

Efter kvällens match tar superettan uppehåll fram till den 28 juli.

AFC Eskilstuna-Örgryte IS sänds i Sportkanalen och kan streamas på cmore.se. Avspark klockan 19.00 under måndagen.

Publicerad 2018-07-02 kl 12:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto