HockeyNews
PLUS

Ranking: SHL:s tio tyngsta spelarförluster

(3309) pettersson pilut högström
Bildbyrån

Publicerad: 28 juni 2018

SHL-lagen har bytt utseende under silly season och det har tillkommit en hel del spännande nyförvärv. Det är nödvändigt eftersom väldigt många skickliga spelare har försvunnit och lämnat ett tomrum efter sig.
Frågan är vilken eller vilka spelare som kommer att bli mest saknade förra säsongen. Mattias Ek, reporter och krönikör, ger här sin syn på saken med en tio-i-topplista över tyngsta spelartappen.

SHL i samarbete med NordicBet

10 Robert Rosén, f, Växjö
Kommentar: Sedan återkomsten till Växjö från AIK har han betytt massor för Lakers, både i med- och motgång. Växjö har byggt mycket av sin spelidé på att ha spelskickliga och pucksäkra lirare som Rosén. Han har varit en konstant i Växjös matematik.

9 Nils Andersson, b, Malmö


Kommentar: Kämpigt att bli av med sin poängmässigt bästa back i både grundserien (8 mål, 20 assist) och i SM-slutspelet (2 mål, 3 assist på tio matcher). Den spelskicklige högerskytten har gjort sig redo att ta nästa kliv i karriären.

8 Brandon Gormley, b, Mora


Kommentar: Värvades under förra hösten när laget var skadedrabbat och direkt fick man ett lyft. Kanadensaren fick i snitt 20 minuter per match och betydde mer för Mora än för Jacob Nilsson som drog till Chicago. Kevin Gagné får slita för att fylla luckan.

7 Victor Olofsson, f, Frölunda
Kommentar: Här försvinner 27 mål till Buffalo. Det är inte bara Rasmus Dahlin som drar till norra New York utan även SHL:s skyttekung. Olofsson var Frölundas bästa poänggörare i SM-slutspelet. Ett tungt tapp minst sagt.

6 Lawrence Pilut, b, HV71
Kommentar: Utsågs till SHL:s bästa back och var snubblande nära att spela till sig en plats bland stjärnbackarna i Tre Kronor som vann VM-guldet i Köpenhamn. Pilut var HV:s poängkung och bäst i plus/minus. Han spelade mest och var svinbra.

5 Aaron Palushaj, f, Brynäs


Kommentar: Brynäs hade hoppats och trott att man skulle kunna behålla sin poäng- och skyttekung. Med honom och Nicklas Danielsson hade offensiven varit ännu mer skrämmande för motståndarna. Jobbigt att tappa honom till konkurrenten Örebro.

4 Dick Axelsson, f, Färjestad


Kommentar: Färjestad försökte verkligen behålla sin skyttekung. Dick Axelsson är bra på så många olika delar av spelet och har vunnit två SM-guld med Karlstadsklubben. Lyckligtvis för SHL blir han kvar i SHL. Med FBK får tuffa matcher mot Djurgården…

3 Marcus Högström, b, Djurgården


Kommentar: SHL:s mest använda spelare de senaste åren. Djurgården mister sin toppback och det går att diskutera länge exakt hur mycket det innebär att klara sig utan en sådan spelmotor och klippa i defensiven. Snacka om att gå före med gott exempel.

2 Pär Lindholm, f, Skellefteå
Kommentar: En dominant center i SHL. Han höll ihop Skellefteås toppkedja och var ofta bättre än självaste Oscar Möller och Joakim Lindström. Då är man extremt bra. Frågan är hur mycket som går förlorat med hans flytt till Toronto.

1 Elias Pettersson, f, Växjö
Kommentar: SHL:s bästa spelare alla kategorier. Det fanns nästan inte en liga som inte vanns av Elias Pettersson. Frågan är om hans frånvaro kommer att märkas mest på Växjös powerplay i vinter. Han kommer att vara väldigt saknad i Vida arena.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

Dela artikeln

FacebookXWhatsApp

Följ ämnen i artikeln