Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Augustinsson ska stoppa Müller - gjorde två mål när de möttes i Bundesliga: "Han är världsklass"

Sverige (herr)

SOTJI. I Bundesliga gjorde Thomas Müller två mål mot Ludwig Augustinssons Bremen. Nu möts de igen.
- En världsspelare som ofta är på rätt plats, säger Augustinsson.

Foto: Bildbyrån

Ludwig Augustinsson, Albin Ekdal och Emil Forsberg bor och spelar i Tyskland, och har i Bundesliga mött de flesta av lördagens motståndare. I förlusten mot Mexiko spelade Thomas Müller till höger på mittfältet vilket betyder att han lär ställas mot vänsterbacken Ludwig Augustinsson.

Det skulle i så fall inte vara första gången de stöter på varandra. I Bundesliga besegrade Bayern München Werder Bremen först med 2-0 och då gjorde Müller en assist och sedan med 4-2 och då gjorde Müller två mål och en assist.

- Han är en spelare som man kanske inte alltid ser så mycket men så dyker han bara upp, och efter matchen kan man tänka på hur hans match var, men okej han gjorde två mål trots att man inte tänkte så mycket på honom, säger Augustinsson.

Annons

- Det är så som världsspelare är, de bara dyker upp där och är på rätt plats. Så man måste vara med hela tiden och kan inte slappna av. Det är det som lyfter en själv också.

Albin Ekdal spelar i Hamburg som i år åkte ur Bundesliga. Inte konstigt att matchen blir lite speciell för honom.

- Lite roligare är det såklart när man har en del tyska vänner och så, men det är mest att det är kul att spela mot de stora nationerna och att det är mitt första VM, säger han.

Finns det något revanschsug med tanke på att du har haft det tufft i Hamburg och att du nu vill visa tyskarna vad du kan?

- Ja, lite, men den känslan eller lyckan kommer automatiskt om vi gör det bra. För mig är det viktigaste att Sverige är bra och om vi vinner men jag gör en lite sämre match så är det skit samma.

Mötet mellan Sverige och Tyskland visas på TV4 och streamas på C More med avspark 20.00. Sändningen startar 19.00.

Annons
Publicerad 2018-06-22 kl 22:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto