Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sveriges scout: "Stort avbräck för Tyskland utan Hummels"

Sverige (herr)

SOTJI. Mats Hummels ser ut att missa matchen mot Sverige.
Ett tungt avbräck för Tyskland, enligt scouten Roger Sandberg.
- Han är en av de absolut mest spelskickliga mittbackarna i världsfotbollen, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

På lördag spelar Sverige mot Tyskland i Sotji, och för tyskarna är det vinna eller försvinna. Därför är det inte helt optimalt för Jogi Löws lag att man nu ser ut att tvingas spela utan Mats Hummels. På fredagens presskonferens berättade Löw att mittbacken har ont i nacken och lär inte komma till spel.

På presskonferensen satt Roger Sandberg som har scoutat Tyskland. Efteråt hittade Fotbollskanalen Sandberg uppe på läktaren under de 15 minuterna av Tysklands träning som var öppen att kolla på. På frågan om det var något intressant från presskonferensen svarar han:

- Nja det var väl ungefär vad jag hade förväntat mig. Det som var överraskningen var ju Hummels. Men vi kan ju ändå inte vara hundra procent säkra på att han inte kommer att vara med, men han är ju inte med på träningen här, säger Sandberg.

Annons

Om det skulle vara så att han missar matchen - vad skulle det betyda för Tyskland?
- Jag tror att det betyder mest vad gäller deras speluppbyggnad där han är en av de absolut mest spelskickliga mittbackarna i världsfotbollen. Det är väl den stora skillnaden.

Du säger att Hummels är bäst i världen av mittbackar på uppspel och att föra fram bollen - mot Sverige räknar man säkert med att ha mycket boll, tror du att det blir ett avbräck utan Hummels?
- Ja, i alla fall i den här tidiga fasen av speluppbyggnaden där mittbackarna i första hand har bollen. Så i den fasen, absolut. Sedan när de väl har kommit upp på offensiv planhalva så kanske hans frånvaro inte har lika stor påverkan.

Vad finns det för alternativ?
- Det är väl framför allt två och det är Chelseas Rüdiger och Süle som spelar i Bayern München. Det mesta talar väl för att det är Süle som spelar eftersom han är van vid att spela med Boateng (spelar också i Bayern München), och han har också ofta varit deras tredje alternativ.

Annons

- Samtidigt har Rüdiger varit den som har hoppat in när det har varit en vänsterspelare som har saknats, då har han ofta kommit in, även om han är högerfotad så gillar han att spela som vänster mittback. Så någon av Süle eller Rüdiger. Men sedan har du Ginter också som egentligen är mittback men som i den här truppen kanske är högerback. Så det finns lite alternativ.

På Tysklands presskonferens var Mari Gomez med. Gomez var bänkad mot Mexiko men under veckan har det spekulerats i att han kan få starta mot Sverige. På presskonferenser innan match brukar förbundskapten och en spelare som ska starta vara med.

Vad Roger Sandberg tror att det betyder att Gomez var på presskonferensen?

- Ja, jag vet inte hur man ska tolka det. Det har ju varit mycket spekulationer om honom i veckan om att han ska in från start i stället för Werner. Det är inte något som vi utesluter. Det är två olika forwardstyper. Werner är mer en löpande forward som löper mycket och som är snabb, både i anfallsspel och i försvarsspel. Gomez är mer en utpräglad straffområdesspelare och målskytt, säger Sandberg.

Annons

- Jag tror ändå att man kunde utläsa på presskonferensen att det inte kommer att bli några stora förändringar, och det är ungefär vad jag hade förväntat mig.

Det verkar som att han backar upp sina spelare som tidigare har fått ett stort förtroende - är du enig?
- Ja, jag menar det. Det kanske inte är så konstigt. Det är trots allt ett väldigt framgångsrikt landslag och de här spelarna som det spekuleras i att han ska plocka bort är bland annat en som har vunnit VM åt Tyskland. Jag kan förstå att han har ett stort förtroende för spelarna som har gjort det så bra.

Augustinsson tror att Reus kommer in från start - tror du också det?
- Det är också ett mycket tänkbart alternativ. Jag är inte helt övertygad men det är klart att han har väldigt bra egenskaper och det blir lite vad Tyskland är ute efter, och i vilken roll han ska ha då. Visst, han kan egentligen spela i alla de tre offensiva mittfältsrollerna. Jag säger inte att jag tror att han kommer göra det, men det är definitivt inte omöjligt.

Annons
Publicerad 2018-06-22 kl 17:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto