Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blågults materialare om Kiese Thelins märkliga klädproportioner: ”Det blir lite laborerande innan man träffar rätt”

Sverige (herr)

De flesta spelarna i världsfotbollen har liknande storlek på short och tröjor.
Men inte landslagets Isaac Kiese Thelin.
- Det finns en spelare som har medium-shorts och XL-tröja. Eller nej, tvärtom, säger svenska landslagets materialare Roger Jacobsson i Lundhs podcast om anfallarens märkliga klädproportioner.

Foto: Bildbyrån

VM i Ryssland är i full gång och det är inte helt ovanligt att spelarna i lagen byter tröjor mellan varandra efter matcherna. Inför varje fajt får spelarna i det svenska landslaget två tröjor för att kunna byta, men materialförvaltaren Roger Jacobssons tröjförråd är inte lika välfyllt. Och han har inga svenska landslagströjor liggandes hemma i garderoben.  

- Däremot var jag ute efter en Milan-tröja, och Emil Krafth fixade en sådan till mig. Den har jag hängande på kontoret, tillsammans med en AIK-tröja och en Liverpool-tröja, som är Hyséns. Den hänger i säkert förvar där, säger han i det senaste avsnittet av Lundhs podcast. 

Annons

Du är inte ute och byter själv när ni byter när ni möter lag?
- Jag brukar kunna få frågan av deras materialare. Sedan står jag där som ett frågetecken, och tänker att vi kanske skulle haft med oss några tröjor och bytt med dem. Men jo, jag har samlat på mig några, men de brukar vi kanske ge bort till någon som fyller år i ledningen eller någon som har ett speciellt minne. Första landskampen för Janne fick jag en tröja, och den gav jag till Janne som ett minne. Det är lite så.

Om man tar storlekar och så, hur bökigt är det att någon kanske vill ha större shorts eller en mindre tröja? Vilka specialkrav finns i dag?
- Det finns en spelare som har medium-shorts och XL-tröja. Eller nej, det var tvärtom!

Vem?
- Isaac Kiese Thelin.

Han gillar stora shorts och tajt tröja?
- Modellen på tröjorna skiljer sig från år till år. Det blir lite laborerande innan man träffar rätt och de känner att de sitter bra. Det ska ju vara bekvämt för dem att spela matchen, materialet ska inte märkas på något sätt.

Annons

199 - Roger Jacobsson

Avsnitt 199 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Roger Jacobsson. Herrlandslagets materialare har rest med laget i 15 år och berättar om hur man laddar för ett VM, hur man tar hand om 4.5 ton material som kom till Ryssland, om hur han jobbar under en matchdag, om vad han absolut inte får glömma och att Janne Andersson inte är ensam om bland svenska förbundskaptener att städa i omklädningsrummet.

Jacobsson talar om hur han vet hur spelarna vill sitta i omklädningsrummet, om hur han kollar spelarna innan de går ut till match, om vilken spelare som är sist ut, om vem som snackar i pausen och om hur stämningen är vid vinst och förlust.

Roger Jacobsson berättar att stämningen i landslaget är annorlunda under Janne Andersson, att det var länge sedan hela laget utgick i players lounge som nu, om stjärnorna som passerat under hans tid och att han inte alltid upplever att de stora svenska spelarna beskrivs på ett riktigt sätt.

Publicerad 2018-06-22 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto