Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Özil ser ut att petas - nu kritiseras stjärnan av svenska spelarna: "Tyskland har inte fått ut max av honom"

Sverige (herr)

GELENDZJIK. Alexander Axén gick hårt åt Mesut Özil.
Flera svenska spelare håller med.
- Det var inte ett jättebra defensivt jobb av honom vid Mexikos mål, säger Robin Olsen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Tysklands VM-premiär i spelaren ovan.

Tyskland åkte på en chockförlust i den första gruppspelsmatchen och Mexiko vann med 1-0. Efteråt har det tyska laget fått tung kritik runt om i världen, inte minst i hemlandet, och många menar att det är ett stukat lag.

Mest kritik har Mesut Özil fått. Innan VM ställde han upp på en bild tillsammans med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, något som blev väldigt omtalat och där flera röster höjdes för att skicka hem mittfältaren från mästerskapet.

Sedan var han involverad i baklängesmålet mot Mexiko och efter slutsignalen var han ensam om att inte tacka publiken, något som Lothar Matthäus kritiserade, och som Stefan Effenberg tyckte var tillräckligt för att sparka ut mittfältaren från landslaget.

Annons

Efter Tysklands förlust gick TV4:s expert Alexander Axén också hårt åt Özil.

- Jag tyckte att Özil var snudd på bedrövlig hela matchen och det har han varit nästan hela året, så jag förstår inte riktigt att han får spela. Jag vet inte riktigt vad han är bra på. Han står och lägger in bollar, fem-sju meters passningar utanför straffområdet. Sedan är han med på kontringen och de gör mål, och han kan inte försvara heller, sa Axén.

Inte nog med det. Med två dagar kvar till matchen mot Tyskland riktar flera av de svenska spelarna också kritik mot Özil.

- Det är väl först och främst målet där det inte är ett jättebra defensivt jobb, men han är väl inte så van vid de situationerna heller. Men det är helt klart att han är involverad i det målet, säger Robin Olsen till Fotbollskanalen.

Emil Krafth kritiserar också Özils insats mot Mexiko.

Annons

- Hans försvarsspel vid målet kanske inte var riktigt optimalt, det är kanske inte hans riktiga position heller. Det är klart att han måste söka upp den spelaren han har närmast sig, men sedan förstår jag att han kanske inte är van vid att köra så mycket försvarsspel, säger Krafth.

- Det kan låsa sig ibland. Men han kanske är jättebra mot oss - om han nu spelar, det vet man ju inte. En spelare kan ha en dålig dag.

Pontus Jansson:

- Han försvarar sig inte bra vid första målet. Han är en fantastisk fotbollsspelare, men det känns som om Tyskland inte fått ut maximalt av honom i A-landslaget. 

Varför tror du det är så?
- Jag vet inte vad det handlar om faktiskt. Han har varit i en del blåsväder också med Turkiet och så här. Så kanske han har fått skit från egna fansen och att det påverkar.

Sent på onsdagen gick tyska Kicker ut med uppgifter om att förbundskapten Jogi Löw väljer att peta Mesut Özil mot Sverige. Tidningen hade uppgifter på startelvan som ska se ut så här:

Annons

Neuer; Kimmich, Boateng, Hummels, Hector; Kroos, Gündogan; Muller, Reus, Draxler; Werner

Publicerad 2018-06-21 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto