En innehållsrik lägervecka

Efter dagens träning väntar match lördag innan det är dags att packa ihop efter ett tufft fysiskt läger och en hel del andra aktiviteter. Som att agera travkusk, testa på kyrkorodd och genomföra en prestigefull femkamp.

Veckan i Dalarna och Leksand går mot sitt slut. I helgen återvänder IFK Göteborg till Kamratgården efter en avslutande match mot allsvenska konkurrenten Djurgården (avspark lördag 15.00).
– Det ser vi fram emot. Även om jag misstänker att Elias Omarsson gärna sett en annan matchtid då Argentina–Island startar samtidigt, säger assisterande tränare Alf Westerberg.

Som rapporterar om en innehållsrik vistelse på Moskogen Hotell & Konferens i Leksand.
– Givetvis har vi tränat på ganska tufft, men också hunnit med en rad andra aktiviteter.

En eftermiddag fick väntade exempelvis ett antal vältränade kusar på ge sig ut på banan med blåvita spelare och ledare i sulkyn.
– Det var många som ville prova på och det var till slut ganska möra hästar.

En väldigt lyckad vecka med bra arbetsväder för en fotbollsspelare

Ni som har tillgång till liveappen ”Forza Blåvitt” har kunnat hänga med i de olika äventyren med hjälp av Linda Bredings utmärkta uppdateringar. Kyrkorodd var också en ny upplevelse för majoriteten i gänget. Westerberg:
– Den ingick dessutom i den femkamp som vi kört under hela veckan.

Där en av grenarna var en musikquiz signerad Poya Asbaghi.
– Mycket uppskattad och skickligt gjord, berömmer ”Affe”.

En annan del gick ut på att lösa diverse uppgifter i samhället med omnejd.
– Man skulle exempelvis hitta och filma ett par som dansade bugg, ta en bild av en ko, samla in blad och blommor.

Den prestigefyllda tävlingen avslutades sedan med en jaktstart.
– Frågesport och tillhörande rebusar ledde fram till några av oss i skogen. Själv tog jag ett par timmar med myggen för sakens skull, säger Alf och skrattar.

Slutsegrare blev en kombination av erfaren list och ungdomlig entusiasm. Team Hysén, med ”Tobbe”, Emil Salomonsson, Tom Amos och Erik Gunnarsson, tog hem en av de tyngre titlar som överhuvudtaget finns att ta erövra.
– Det har varit en väldigt lyckad vecka med bra arbetsväder för en fotbollsspelare.

Lördag väntar som sagt Djurgården.
– Den vassaste av de tre kamper vi har inför omstarten mot Kalmar. Alla spelare, förutom Vajebah Sakor (baksida lår) och ”Paka” (Patrik Karlsson Lagemyr), är tillgängliga.

Matchen kommer att sändas direkt på gp.se. Läs mer här.