Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pontus Dahlberg

Dahlberg: ”Det blir lite hybris att göra det"

Pontus Dahlberg missade VM i Ryssland med en hårsmån.

Men 19-åringen har siktet inställt på att någon gång bli förstemålvakt i det svenska landslaget.

– Så snart som möjligt hoppas jag, säger Dahlberg i ”Kvartsamtal”, som sänds i SportExpressen TV.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA

Den svenske målvaktstalangen Pontus Dahlberg gjorde succé för IFK Göteborg under förra säsongen, och värvades i början av året till Premier League-laget Watford. 19-åringen lånades dock direkt tillbaka till Blåvitt.

Dahlberg var länge med i snacket om en av dem som kunde utmana om målvaktsplatserna i Janne Anderssons VM-trupp, men fick till slut se sig utanför truppen.

– Surt, så klart. Men jag hade mest sett det som en bonus om jag kommit med, säger Dahlberg i programmet ”Kvartsamtal”, med Calle Schulman och Sladjan Osmanagic som sänds på SportExpressen TV.

I intervjun berättar också Dahlberg att han är känslig när det kommer till hans vattenflaska – och att han reagerar starkt när lagkamraterna använder den under match.

– De brukar sno lite. Då brukar jag bli lite lack, det är mitt vatten, säger Dahlberg.


VM-TIPSET: Tävla och bli bäst i Sverige – med VM-tipset 

MISSA INGET! Få största nyheterna om VM – direkt i Messenger! 

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM. 

Dahlberg om Zlatan-frågan

I ”Kvartsamtal” får målvaktstalangen frågan vad han ska unna sig i och med lönelyftet som flytten från allsvenskan till Premier League innebär. Dahlberg svarar att det troligtvis blir en klocka.

– Det blir ingen lamborghini med ”TOY” på registreringsskylten, som Zlatan ville ha?, frågar Calle Schulman i programmet.

Dahlberg:

– Lite hybris kanske om man kommer dit och har en lamborghini. Det är klart att man ska unna sig en bra bil, men man ska kanske inte komma med den fetaste bilen första dagen.

”Då är det en jävla fördel”

I programmet ger också Dahlberg sin syn på konkurrensen om målvaktsplatserna i det svenska landslaget, och hur han ser på möjligheten att kunna bli förstemålvakt.

– Robin (Olsen) är jävligt bra, tufft att konkurrera ut honom. Man får tro på sig själv och försöka göra det så bra som möjligt. Blir man förstemålvakt i Premier League är det en jävla fördel, då är man med i snacket i allra högsta grad.


LÄS MER: Sveriges trupp till fotbolls-VM 2018. 

LÄS MER: Alla tv-tider för VM 2018

LÄS MER: Fotbolls-VM – hela spelschemat med resultat. 

FÖLJ VM: SportExpressen rapporterar från alla VM-matcher.