Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IF Elfsborg

Hyllningen till Pontus Dahlberg: Ett monster

BORÅS. Tungt poängtapp i matchens sista sekund. 

Efter 1–1 borta mot Elfsborg valde Blåvitts Emil Salomonsson att tokhylla målvakten Pontus Dahlberg. 

– Han är ett monster i dag, säger Salomonsson. 

Pontus Dahlberg gjorde en bra match för IFK Göteborg.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

1–1 på matchens sista spark. Det var många som hängde med huvudet i IFK Göteborg efter det tunga poängtappet borta mot Elfsborg. 

Emil Salomonsson, som var en av gästernas bästa spelare för kvällen, var mycket besviken efter matchen. 

”Är ett monster”

Men trots det tunga nederlaget valde han att hylla Blåvitt-målvakten Pontus Dahlberg, som lämnar IFK Göteborg för Watford i juni. 

– Han är ett monster i dag, fruktansvärt bra på att gå ut och plocka inlägg. Jag vet inte vad jag ska säga, i mina ögon borde hans säsong fortsätta i VM. Men så blev det inte denna gången, säger Salomonsson. 

Hur mycket kommer du sakna honom? 

– Nu ska jag inte bli för känslosam här... Men han är min rumskamrat och en gubbe, som när han kom upp för några år sedan, började dela rum med mig. Jag har fått se han växa och vet potentialen i killen. Jag hoppas att han får en härlig inramning nu på torsdag och ett bra avstamp. 

”Lejonet på bröstet är det största”

Emil Salomonsson fortsätter: 

– Det är en grym kille, en jättebra målvakt. Oavsett vem som lämnar den blåvita familjen så saknar jag dem. Det är väl jag som är konstanten i Blåvitt och får säga hejdå till alla och det är jobbigt. Vi har upplevt både den här matchen och Malmö borta tillsammans, höga berg och djupa dalar. Jag kommer sakna honom. 

– Men sån är fotbollen, lejonet vi har på bröstet är det största. Det är det vi kämpar för. 

Hur långt kan det bära för honom?

– Hur långt som helst, det är bara upp till honom själv. Jag kommer följa honom med stor glädje och hoppas att det dröjer innan han spelar i Blåvitt igen.