Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: HIF bröt Örgrytes segersvit - när Bojanic hade show

Superettan

Helsingborg slog i kväll Örgryte med 2-0 på Olympia.
Då hade Darijan Bojanic stor show med två assist. 
- Jävligt starkt av oss, säger HIF-backen Carl Johansson till C More.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Helsingborgs IF:s tränare Per-Ola Ljung basunerade under superettans upptaktsträff ut att HIF ska spela i allsvenskan nästa säsong. Därefter har laget inlett säsongen trevande i serien med blandade resultat och tio poäng på de fem inledande matcherna. Laget jagade med anledning av det en seger mot Örgryte, som gått som tåget utan förlust i år. 

Det var dock först i andra halvlek som det hettade till framför någon av målvakterna i straffområdena på Olympia. Darijan Bojanic serverade i den 61:e minuten Carl Johansson 1-0 på hörna, som nickade in bollen i mål. 

Bojanic var i den 72:e minuten åter i händelsernas centrum, när han tog med sig bollen på högerkanten, lurade en motståndarförsvarare och gav Mamudo Moro öppet mål till 2-0.

Annons

- Det är surt att förlora, men vi kommer inte riktigt upp i nivå. Då är det svårt att vinna, säger Örgryte-spelaren Daniel Paulsson till C More.

- De kom ganska tätt inpå oss, vilket gjorde att vi helt enkelt inte fick igång vårt passningsspel, fortsätter han.

Helsingborg bröt därmed Örgrytes segersvit och bärgade säsongens fjärde seger i superettan. Trots det är Öis kvar i serieledning på 19 poäng, fem poäng före HIF på fjärdeplats, men med en match mer spelad i serien. 

- Jag tycker faktiskt, att efter de här två senaste matcherna, där vi inte varit fullt nöjda med vårt spel, så var det jävligt starkt av oss att hålla ut hela vägen och framför allt att hålla nollan hela matchen. Det var väldigt viktigt för oss, säger Helsingborgs Carl Johansson till C More.

- Vi har ett bra lag och kan komma högt upp, så jag känner ingen oro över det. Efter åtta omgångar ska det nog inte vara någon press. Det är nog inte där det ligger, säger Paulsson.

Annons

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. 

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-05-20 kl 19:49

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto