Malmö tog efterlängtad seger: ”Lättnad”

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra raka nederlag fick Malmö äntligen jubla. Regerande svenska mästaren höll säsongens andra nolla och nätade två gånger om mot Häcken.

– Det är väl mer lättnad än glädje i dag, säger Malmös Markus Rosenberg till C More.

Daniel Andersson har vunnit det mesta som spelare och sportchef för Malmö FF – nu vet han även hur det känns att vinna som huvudtränare. Två matcher in i sitt nya uppdrag har han lyckats med det som Pehrsson aldrig gjorde. Att få Malmö FF att vinna igen.

Men från Häckenlägret var man knappast imponerad.

– Jag tyckte inte Malmö var speciellt bra, men vi kommer inte upp i standard för att vinna mot Malmö på bortaplan, säger Häckens Rasmus Lindgren till C More.

El Kabir utvisad – från bänken

Efter en mållös första halvlek spräcktes nollan av Sören Rieks några minuter in i den andra halvleken. Eric Larsson spelade fram dansken i en ledig yta i straffområdet, och Rieks kunde behärskat placera bollen förbi en stillastående Peter Abrahamsson.

Därefter gav sig den tidigare Häckenbacken Egzon Binaku ut på en slalomtur med bollen och ordnade straff. Markus Rosenberg punkterade matchen genom att sätta 2–0 från elvameters-punkten i 75:e minuten.

– Klart det varit en tuff period där vi tagit väldigt lite poäng. Vi kanske inte spelar exakt som vi vill i dag men vi vinner matchen, säger Malmökaptenen Rosenberg.

Straffen orsakades av en liggande Rasmus Lindgren.

– Det är solklar straff, jag får den på armen, säger han om situationen.

Frustrationen kulminerade för bortalaget när Moestafa El Kabir drog på sig sitt andra gula kort i matchen på tilläggstid. Trots att han redan blivit utbytt protesterade han vilt mot domare Mohammed Al-Hakim och fick syna det röda kortet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.