Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Markus Rosenberg

MFF:s jubel – efter fyra raka förluster

Daniel Andersson har inkasserat sin första seger som Malmö FF-tränare efter 2-0 mot Häcken. 

Efter matchen hyllades Bonke Innocent av hemmapubliken. 

– Han förtjänar det, säger Markus Rosenberg i C More. 

Foto: BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Det har gått tungt för Malmö FF den senaste tiden. Väldigt tungt. Efter segern mot Djurgården på hemmaplan den 3 maj förlorade MFF tre raka matcher, sparkade tränaren Magnus Pehrsson, tog in Daniel Andersson som ersättare och förlorade igen. 

Men mot Häcken fick de regerande mästarna jubla på nytt. 

Även om de fick slita för det. Fredrik Andersson, som fått hoppa in mellan stolparna, stoppade två frilägen i matchen. Ett från Nasiru Mohammed och ett från Moestafa El Kabir.


FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen


Rieks och Rosenberg fixade segern till Malmö FF

Dessutom så såg fru fortuna inte ut att vara med MFF den första halvleken. De vaskade egentligen bara ett farligt läge då Mattias Svanberg fick en fin passning av Markus Rosenberg. 

Men skottet smällde i stolpen och gick ut. 

Först i den andra halvleken kom genombrottet. Sören Rieks, som även nätade mot Hammarby senast, lyckades överlista målvakten med ett välplacerat skott. 

Sen fick MFF straff i slutskedet och från 11 meter var Markus Rosenberg iskall. Han dunkade upp straffen i nättaket till 2-0. 

Rosenbergs hyllning till Innocent

Efter slutsignalen så gick Malmöspelarna i vanlig ordning fram till klacksektionen. Då knuffade Markus Rosenberg fram Bonke Innocent för att han ensam skulle få en extra dos jubel. 

– Det är han värd. Han är en fantastisk människa och en fantastisk fotbollsspelare, säger Rosenberg till C More. 

Innocent värvades till Malmö från norska Lilleström för runt åtta miljoner kronor förra sommaren, men gjorde bara två framträdanden och kritiserades hårt. Nigerianen såg ut att ha varit ett riktigt floppköp, men på grund av skador har han fått chansen i MFF den här våren och gjort bra i från sig. 

Därför ville Rosenberg att Innocent skulle hyllas lite extra. 

– Han ska ha lite extra. Han har fått chansen senaste tre matcherna och tagit den. Vi har sett hur han kämpat, säger Rosenberg och fortsätter: 

– Det var en omställning för honom. Han kom inte från ett spelande lag som vi är, utan har mest jagat boll och vunnit närkamper. Så det har tagit tid. 


LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell.