Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Malmö bröt negativa trenden: "Mer lättnad än glädje"

Allsvenskan

Malmö FF bröt den negativa trenden och vann hemma mot Häcken när Moestafa  El Kabir såg rött för Häcken.
- Idag är det mer lättnad än glädje, säger lagkaptenen Markus Rosenberg till C More.

Se höjdpunkterna från matchen mellan Malmö och Häcken.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Malmö FF vann hemma mot Häcken och tog säsongens fjärde raka seger. Efter matchen var Markus Rosenberg lättad över de tre poängen mot Häcken.

- Det har varit en tuff period där vi har tagit väldigt lite poäng. I de dåliga perioderna får du inte turen med dig heller. och idag är det mer lättnad en glädje, säger han till C More.

Inför söndagens möte med Häcken saknade Malmö FF flera spelare i matchtruppen. Det innebär att laget gjorde ett par förändring jämfört med lagets senaste match borta mot Hammarby. Oscar Lewicki bildade mittbackspar med Franz Brorsson, medan 20-åriga talangen Samuel Adrian fick göra allsvensk debut på mittfältet.

Annons

Häcken gjorde två förändringar i laget från senaste matchen mot Elfsborg. Joel Andersson gick in som vänsterback och Nasiru Mohammed gick in som högerytter i stället för Viktor Lundberg.

Malmö var nära att ta ledningen tidigt genom Carlos Strandberg. Anfallaren nådde högst på ett inlägg från Eric Larsson men anfallarens nick smet strax utanför.

Bortalaget var inte heller ofarliga. Nasiru Mohamed tog sig runt på högerkanten och spelade in bollen till Daleho Irandust. Mittfältaren fick till en bra träff men hans avslut smet precis utanför Fredrik Anderssons högra stolpe.

Närmast att ta ledningen i första halvlek var ändå hemmalaget när Mattias Svanberg tog sig igenom. Anfallaren fick en pass i djupled och avslutade i straffområdet men bortamålvakten Peter Abrahamsson räddades av sin stolpe. Resultatet 0-0 stod sig halvleken ut.

Annons

Malmö inledde starkt i andra halvlek och kunde ta ledningen redan efter fem minuter. Eric Larsson fick bollen utanför straffområdet och spelade vidare till Sören Rieks. Dansken var klinisk när han avslutade fram till 1-0 Malmö bakom Peter Abrahamsson i Häcken-målet. Målet innebär att dansken nu målat två matcher i rad.

Efter Malmös ledningsmål tryckte bortalaget på för en kvittering. Nasiru Mohamed var nära att utjämna men hemmamålvakten Fredrik Andersson svarade för en fin räddning.

Med tio minuter kvar av matchen fick hemmalaget straff. Den tidigare Häcken-spelaren Egzon Binaku satte fart in i straffområdet. Ytterbacken spelade sedan in bollen som träffade Rasmus Lindgrens hand. Markus Rosenberg stegade fram och gjorde inget misstag från elva meter, 2-0 till hemmalaget.

- Viktigt läge och försökte bara få den i mitten högt upp. Den var ungefär där jag ville ha den, säger Rosenberg till C More om straffen.

Annons

Paulinho fick sedan en bra chans att reducera för Häcken men brände ett öppet läge i straffområdet. Dessutom träffade bortalagets Erik Friberg stolpen bakom hemmamålvakten Fredrik Andersson.

I slutet av matchen drog Moestafa El Kabir på sig sin andra varning och fick lämna planen. Detta trots att var utbytt redan i den 70:e minuten.

Segern var Malmös fjärde för året och laget klättrar uppåt i tabellen.

- Vi måste titta på oss själv och får en hel vecka inför Dalkurd. Sedan är det bara att jobba på under uppehållet, säger Rosenberg.

Startelvor:

Malmö FF: Andersson - Larsson, Brorsson, Lewicki, Binaku - Svanberg, Adrian, Innocent, Rieks - Rosenberg, Strandberg.

BK Häcken: Abrahamsson - A. Andersson, Lindgren, Hammar, J. Andersson - Friberg, Irandust, Faltsetas - Mohammed, El Kabir, Paulinho.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.