Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK Fotboll

De var hetast på läktarna i derbyt

Tarik Elyounoussi avgjorde derbyt för AIK.

På läktarna var derbyt en stor fest.

Här är fansbetygen från matchen.

AIK-fans på läktaren.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Bajen-supportrar.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Matchhjälten.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

TIFO 

Hammarby 

En hand med en stor flagga i mitten av kortsidan med texten ”håll fanan högt” ackompanjerat av flaggor och sedermera även pyroteknik på båda sidorna. Stilrent grönvitt tifo av hög klass. Dessutom hade man orkestrerat hela övre att klä sig i grönt och undre i vitt.

Betyg:

AIK

Gulsvarta ränder med inslag av guld, klubbemblemet stort i mitten och texten ”Allmäna Idrottsklubben alltid störst och starkast”. Stilrent först för att sedan förvandlas till något av ett kaostifo med vit konfetti och pyroteknik. 

Betyg:


RAMSOR 

Hammarby 

”Heja Hammarby, IF” hörs innan matchstart och i början av den första halvleken. När ”Hammarby är de bästa” rullar i gång får man ordentlig fart på de allra flesta här inne. ”Gröna, vita, Hammarby” rullar också ett antal varv. Man hade en bra mix av olika ramsor matchen igenom.

Betyg:

AIK

”Åh jag minns den dagen” går varm en stund innan avspark och håller i sig med bra tryck medan spelarna väntar på att röken ska skingra sig och matchen börja. ”Framåt stolta AIK” och ”När AIK tar SM-guld” är två andra exempel på ramsor som gick i andra halvlek. Allt som allt en härlig mix av ramsor som pikar motståndarna och hejar på det egna laget.

Betyg:


VOLYM 

Hammarby 

Runt den 20:e minuten tar man för första gången över volymmässigt på riktigt, och i den andra halvleken kommer man i gång ordentligt i perioder. ”Gröna, vita, Hammarby” höjer volymen ytterligare ett snäpp sista 20 minuterna.

Betyg:

AIK

I inledningen av matchen och under perioder sjunger AIK:s fans ut Hammarbysupportrarna trots att de var klart färre till antalet. Särskilt när ”Åh jag minns den dagen” går i gång skruvas volymen upp. 

Betyg:


UTHÅLLIGHET

Hammarby 

Sjunger på bra matchen igenom utan att egentligen vara helt tysta en enda gång. Sjunger på trots underläge sista tio men tappar volym och energi under perioder av matchen.

Betyg:

AIK 

Man håller i både sång och volym hela vägen. Segermålet hjälper så klart till mot slutet då volymen höjs ytterligare.

Betyg:


TOTALT 

Hammarby: 16

AIK: 18

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.