Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rikard Norling

Bahoui utskälld – när han lämnade planen

Nabil Bahoui fick lämna derbyt, som AIK vann med 1-0, efter 73 minuter. 

Det var han inte glad över. 

Bahuoi reagerade ilsket när Kyriakos Stamatopoulos ville krama om honom och fick en utskällning av Rikard Norling.

– Nabil Bahoui är en väldigt intressant spelare att hantera, säger Norling. 

Nabil Bahoui byttes ut efter 73 minuter
Foto: C MORE FOTBOLL
... och blev tillrättavisad av Norling för sitt agerande när han lämnad
Foto: C MORE FOTBOLL
Foto: C MORE FOTBOLL

Hammarby mot AIK. Serieledarna mot serietvåan. Stockholmderby. 

Det blev oerhört tillknäppt. 

Till en början tilläts Hammarby äga mycket boll medan AIK fokuserade på ligga rätt i positionerna. Mot slutet av den första halvleken arbetade sig AIK framåt och Nabil Bahoui kunde servera Tarik Elyounoussi till ett friläge, men Johan Wiland stod för en fin räddning. 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

Bahouis ilska över bytet

I den andra halvleken hade AIK ett fint läge på en fast situation, men Muamer Tankovic rensade akrobatiskt bort bollen från mållinjen. 

I övrig hade lagen svårt att vaska fram några heta chanser, så med lite mer än kvarten kvar att spela bestämde sig AIK-tränaren Rikard Norling för att göra en förändring. 

Nabil Bahoui, som hade haft en tuff match förutom den fina passningen till Elyounoussi, fick lämna planen till förmån för Anton Saletros. 

Det var Bahoui inte glad över. Han gick långsamt av planen och när han kom över sidlinjen kom AIK:s målvaktstränare Kyriakos Stamatopoulos fram för att krama honom. Bahoui visade tydligt att han inte ville bli omfamnad av Stamatopoulos och tryckte bort hans arm. 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.

Norling skällde ut Bahoui

AIK-tränaren Rikard Norling verkade inte uppskatta Bahouis uppträdande och var snabbt framme vid sin spelare, hytte med fingret och tillrättavisade honom.

– Jag vill spela fotboll ju. Men jag har haft lite problem i veckan med en tå. Jag var orolig om jag skulle spela. Så vi bedövade tån och jag käkade lite tabletter. När jag väl var inne vill jag spela när det stod 0-0. Coachen vet bäst, det var inga hard feelings.

Vad sa Rikard Norling till dig?

– Jag minns inte. Säkert "bra jobbat". Typ kanske "jogga ut lite snabbare nästa gång". Men det är lugnt. Bara respektera allt han säger.

Norling:

– Nabil Bahoui är en väldigt intressant spelare att hantera. Så är det. Jag tänker här nu... Kaminhetta i bakhuvudet på mig just nu. Han var besviken, det kunde alla se. Det var inte första gången jag bytte ut honom. Det har funnits samma naturliga instinktiva besvikelse. Det är som med alla äktenskap eller relationer, så länge det håller sig inom rimlighetens gränser är det okej. Om frugan går till överdrift blir det ingen bra relation. Eller tvärtom. Så.. Jag tycker att det höll sig inom den nivån. Han kom fram efteråt och gav tummen upp.

Efter matchen möttes Norling och Bahoui i en kram. 

Kort efter att Bahoui lämnat planen fick AIK en straff som Elyounoussi säkert slog in. Det blev matchens enda mål och nu är det endast tre poäng som skiljer Hammarby i topp från jagande AIK. 

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.