Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Tarik Elyounoussi var lyrisk efter att ha frälst sitt lag i slutskedet av söndagens derby.

Daniel Sundgren hakades upp av Jiloan Hamad.
Tarik Elyounoussi sätter straffen säkert.
AIK-jubel.

Det var en stundtals tillknäppt tillställning som utspelade sig på Tele 2 arena på lördagen.

AIK inledde klart bäst, och hade de bästa målchanserna. Bland annat fick Kristoffer Olsson ett fint läge att göra 0-1 i början av den första halvleken – och kort senare fick Tarik Elyounoussi på ett livsfarligt skott på mål. Johan Wiland stod dock för en superräddning, och höll Hammarby kvar i matchen.

I den andra halvleken var den Muamer Tankovics tur att rädda Bajen, när han rensade bort bollen på mållinjen efter en hörna.

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

AIK fick straff

Slutskedet av matchen blev dramatisk.

Med tio minuter kvar att spela föll Daniel Sundgren i straffområdet, efter en duell med Jiloan Hamad – och domaren pekade på straffpunkten.

Tarik Elyounoussi tog hand om straffen – och placerade den iskallt bakom Johan Wiland i Hammarby-målet.

– Jag var hundra procent säker på att jag skulle sätta den, säger norrmannen i C More.

Hammarby fick en sista chans att kvittera på hörna – men bollen nickades precis över mål.

Kritiken: ”Då är det inte straff”

Matchen slutade 0-1 till AIK, och innebär att man knappar in på serieledarna Hammarby – tre poäng skiljer lagen åt. Förlusten var Bajens första den här säsongen, medan AIK fortsatt är obesegrat.

– Det är bra, det är bra för självförtroendet, säger Tarik Elyounoussi.

Tränaren Rikard Norling hyllade AIK:s efter matchen.

– Att vinna en sådan match, mot ett riktigt bra lag, där vi har tålamod från första till sista övertidsminut. Det är starkt jobbat. Vi jobbar vidare. Det var en i raden av matcher, men väldigt speciell samtidigt, säger han.

Billborn vill rikta viss kritik mot sig själv.

– Vi kan ha tagit ut fel lag, inte gjort rätt byten. Vi får ibland bollen i de ytor där vi vill ha den, men rör oss för tidigt och blir lättlästa. Vi spelar med för många spelare i linje, AIK behöver inte reagera eller ta beslut.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.