Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarby IF

”Klart jag har drömmar att gå utomlands igen”

AIK tar sig till Tele 2 för att möta Hammarby i ett stekhett derby.

Muamer Tankovic tror att "Gnaget" kan få det tufft mot Bajen.

– AIK vet att man möter Sveriges bästa lag, säger han.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Efter segern mot Malmö FF i veckan har Hammarby skapat sig ett sexpoängs försprång inför det stekheta Stockholmsderbyt mot AIK på Tele 2 arena.

I Hammarby-leden märker man att det spelarna har något stort framför sig. Å ena sidan är det ett derby, men samtidigt är det ett gyllene läge att rycka rejält från AIK.

En Bajen-seger betyder nio poängs försprång.

– AIK vill komma ikapp oss men vi vill springa ifrån AIK. Men det känns som att det är mer än ett derby i år eftersom att det är en seriefinal, säger Muamer Tankovic.

Hur känns formen?

– Formen är där. Jag måste bara göra lite mer mål, men grejen är att vi har så många spelare som gör mål och det spelar egentligen ingen roll vem som gör målen, bara vi vinner matchen, säger han.

”Jag har levererat”

Tankovic berättar att en av orsakerna till att han fått ordning på sitt spel är att han haft en stark försäsong bakom sig.

– Det var det jag snackade om förra säsongen, vänta bara tills jag får en försäsong. Nu har jag fått den och jag har levererat. Det är skitkul att spela med bra fotbollsspelare.

Upplever du några skillnader den här säsongen jämfört med i fjol?

– Förra säsongen spelade jag mycket på en kant och jag var väldigt lojal. Jag försökte hålla hålla mig till kanten och sökte mig inte så mycket in centralt. Förra säsongen kunde vi spela med Björn Paulsen på topp och då försökte vi slå längre bollar och skapa fasta situationer.

– Men i år spelar vi mer fotboll, vi vill rulla och komma till avslut genom att spela. I år har jag fått spela på en central position och gjort det riktigt bra där. De få gånger jag spelat på kanten i år har jag haft en friare roll, nu får jag söka mig in i planen. Jag är egentligen ingen kantspelare, så det är skönt att ha frihet.



”AIK vet att man möter Sveriges bästa lag”

Nu kommer AIK till Tele 2 för att möta er. Hur tror du att de känner inför derbyt?

– AIK vet att man möter Sveriges bästa lag just nu. De kommer vara hungriga men sedan vet jag inte om de kommer jaga efter tre poäng. När jag sett alla andra matcher så har de legat lågt och väntat på kontringar. Förmodligen kommer de vänta på våra misstag i derbyt. Vi får inte stå för enkla misstag.

– Jag vet alltid att Kristoffer Olsson är jätteduktig. Vi känner varandra jättebra och han har verkligen levererat i år. Sedan får man inte glömma Henok Goitom som är erfaren och vet vad han gör. Bahoui är duktig och det är bra fart på Elyounoussi.

Hur tänker du kring framtiden och sommaren nu?

– Det klart att jag har drömmar att gå utomlands igen. Hammarby vill förmodligen också tjäna lite pengar på mig i framtiden. Men samtidigt så trivs jag bra just nu. Så länge det fortsätter så här kommer alla dörrar vara öppna. Jag tänker inte heller på det dagligen att jag måste bli köpt. Just nu tänker jag bara på Hammarby.

Hypotetiskt. Om det skulle komma ett bud i sommar, hur agerar du då?

– Det är först vad klubben säger. Att gå utomlands är givetvis attraktivt. Man vill jaga sina drömmar och se hur långt man kan nå som fotbollsspelare. Men först och främst handlar det om vad Bajen vill.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.