Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Thorarinssons supermål tog Peking till seger mot Dalkurd

Allsvenskan

Gudmundur Thorarinsson slog till med ett drömmål mot Dalkurd.
Då tog Norrköping tredje raka segern och vann med 4-2. 
- Jävlar vilken träff, utbrister han till C More efter matchen. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

IFK Norrköping jagade under lördagseftermiddagen tredje raka segern i allsvenskan efter 2-0 senast mot IFK Göteborg och dessförrinnan seger med samma siffror mot Östersund på Jämtkraft Arena. Den här gången gjorde laget dock inte matchens första mål. 

Dalkurd rivstartade matchen i den åttonde minuten. Rewan Amin slog en crossboll från mittplan fram till Ferhad Ayaz, som stormade in i straffområdet och sköt 1-0 till bortalaget. Norrköping reste sig från smällen, men först i slutet av första halvlek. 

- De höll jättebra i bollen och vi blev lite passiva. Vi kom från två jättebra bortavinster och vi låg lite djupt. Vi skulle pressa i början, men det gick inte. Det är credd till Dalkurd som spelade jättebra i början, säger Thorarinsson till C More. 

Annons

David Moberg Karlsson drev inåt plan, sökte avslut och sköt rakt Rewan Amins ena arm i straffområdet, vilket innebar straff och kvittering. Kalle Holmberg var kylig från elvameterspunkten och rullade enkelt in 1-1. 

Norrköping flög vidare på den positiva vågen efter straffen och fullbordade i den 53:e minuten vändningen till 2-1. Moberg Karlsson var åter i händelsernas centrum, då han tog vara på en passning från målvakten Isak Pettersson, drev framåt längs högerkanten, in mot mål och rullade in bollen i mål till ledning.

Men matchen innebar fler vändningar än den ovan nämnda. Kebba Ceesay kvitterade bara sex minuter senare till 2-2 med pannan efter frispark. Norrköping var åter pressat, men fick i den 72:e minuten åter en rejäl skjuts framåt igen. 

Gudmundur Thorarinsson avslutade på halvvolley utanför straffområdet och dundrade upp bollen i bortre krysset till 3-2, en möjlig kandidat till årets mål i allsvenskan.

Annons

- Det var fint, skrattar han. 

- Jag har fått några lägen där på bortre stolpen, när vi slår inlägg, så det var dags för mig att göra ett mål och på det där sättet. Det blir inte så mycket finare än så, jävlar vilken träff. Jag får kanske inte säga så själv, men ouff, det var ett fint mål, fortsätter han. 

Norrköping punkterade därefter matchen i den 82:e minuten efter mål av inhopparen Simon Skrabb och bärgade därmed tredje raka segern i allsvenskan. Peking är därmed kvar på tredjeplats på 19 poäng, medan Dalkurd är sist i serien på fyra poäng.  

- Det kändes som att vi får igång spelet bättre och bättre. Vi började säsongen lite sådär, inte så bra med bollen som vi brukar vara, men i det sista har vi gjort det jättebra. Vi har varit cyniska på bortaplan, vilket vi inte varit tidigare under min period i klubben. Vi har tagit det till nästa nivå, samtidigt som vi i dag kanske gjorde vårt bästa hemmamatch, avslutar Thorarinsson. 

Annons

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. 

Startelvor:

Norrköping: Pettersson - Dagerstål, Johansson, Fjoluson - Wahlqvist, Thern, Smith, Thorarinsson - Moberg Karlsson, Holmberg, Sigurdsson. 

Dalkurd: Mohlin - Strand, Ceesay, Tranberg, Löfkvist - Amin, Ahmed, Ayaz - Berg, Bertilsson, Sugita. 

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-05-19 kl 19:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto