Gå direkt till sidans innehåll
Växjö Lakers

Växjös stjärnskott klar för NHL-klubb

Joel Persson vann SM-guld med Växjö och fick sitt stora genombrott i SHL.

Nu har mästarnas toppback gjort klart med NHL-laget Edmonton Oilers.

– Att få skriva NHL-kontrakt är verkligen en dröm som har gått i uppfyllelse, säger Joel Persson.

Joel Persson har skrivit på för Edmonton i NHL.
Foto: MIKAEL FRITZON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Joel Persson värvades från division 1-laget Kristianstads IK och var ett av Växjö Lakers allra största utropstecken den gångna säsongen i SHL.

Persson imponerade stort spelmässigt, fick en viktig roll i powerplay och avslutade debutsäsongen med att hjälpa Växjö till klubbens andra SM-guld.

Nu fortsätter backens snabba resa vidare mot NHL.

I ett pressmeddelande skriver Växjö Lakers att klassiska NHL-klubben Edmonton Oilers har skrivit ett ettårskontrakt med Joel Persson.

– Att få skriva NHL-kontrakt är verkligen en dröm som har gått i uppfyllelse. Samtidigt är jag väldigt glad över att få stanna ett år till i Växjö för att utvecklas och bli den spelare jag vill bli, säger Joel Persson.

Blir kvar i Växjö ett år till

Kontraktet med Edmonton innebär dock att Joel Persson stannar i Växjö Lakers även kommande säsong.

– Vi är väldigt glada över att en bra lösning arbetats fram. En lösning som gör att Joel kommer att stanna hos oss kommande säsong även om vi överlåter rättigheterna till Oilers. Lösningen kommer att gynna samtliga parter men framför allt ge Joel chans till att vidareutveckla sitt spel innan han tar nästa kliv i karriären, säger sportchef Henrik Evertsson i pressmeddelandet.

Edmonton kan kalla tillbaka Persson

Edmontons general manager Peter Chiarelli:

– Vi är spända på att få Joel i vår organisation. Han har utvecklats snabbt det senaste året och visat en väldigt bra offensiv sida i sitt spel vilket passar våra behov. Planen är att Joel blir kvar i sitt lag nästa år. Vi har rätten att återkalla honom men vill se honom utveckla sitt spel under sitt andra år i SHL, säger Peter Chiarelli.


LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i hockey-VM 2018.