Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skellefteå AIK

Han återvänder till SHL – efter fem år

Petter Granberg, 26, vänder hem efter fem år i Nordamerika. 

Skellefteås guldhjälte från 2013 återvänder till klubben.

– Det här är en riktigt viktig framtidsvärvning för oss, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren i ett pressmeddelande. 

Granberg har skrivit på ett treårskontrakt. 

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN

Granberg lämnade Skellefteå efter SM-guldet 2013. Han har sedan dess spelat i Nordamerika, bland annat för Nashville och Toronto i NHL, men också i AHL. Totalt har Granberg gjort 45 matcher i NHL.

Nu återvänder den högerfattade backen till Skellefteå, klubben där han fick sitt genombrott för den svenska hockeypubliken.

– Vi ska inte förringa hans offensiva kvalitéer. Även om hans främsta styrka är defensiven så hoppas vi även kunna lyfta och nyttja hans offensiv, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren. 

Granberg vann VM-guld

Granberg var med och vann VM-guld med Tre Kronor i Stockholm 2013.

Själv säger Petter Granberg:

– Riktigt kul att vara här och inspirerande att komma tillbaka! Jag har ju spelat här tidigare så jag vet ju hur allt fungerar och jag trivdes väldigt bra när jag var här sist så det kändes som det bästa alternativet för mig.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.