Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kerim Mrabti

Mrabti om framtiden: ”Vill se vad som finns”

Målskytt och en av planens bästa spelare igen.

Djurgårdens Kerim Mrabti är i kanonform när det europeiska transferfönstret närmar sig öppning.

– Jag vill absolut se vad som finns och att det blir en bra lösning för Djurgården, säger han. 

Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Den före detta U21-landslagsmannen, som uppvaktats av Tunisiens förbund i veckan, punkterade matchen mot Örebro med sitt 2-0-mål på övertid.

– Det var skönt. Jävligt skönt och kul att få göra första målet i allsvenskan i år, säger han, men tillägger att laget borde ha gjort sitt andra för kvällen tidigare.

– Alla har blivit ego har jag märkt, jag vet inte varför. Vi hade lite chanser som vi hade kunnat utnyttja lite bättre. När vi är tre mot två och fyra mot tre ska vi våga spela bollen lite så gör vi ett mål.


LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 


”Vill absolut se vad som finns”

För Djurgården och Mrabti väntar nu en sommar av osäkerhet. Mittfältaren – som blivit mer av en anfallare för Özcan Melkemichels lag – hade intresse från flera klubbar på kontinenten under vintern, men stannade till slut kvar i Stockholmsklubben.

Med ett utgående kontrakt till hösten är det dock ingen vild gissning att intresset återuppstår nu när det europeiska transferfönstret öppnar igen.

– Det kommer alltid vara så att det spekuleras. Absolut, jag vill se vad som finns och om det är något som känns rätt. Jag har sagt det så många gånger tidigare att jag vill att en klubb ska vara väldigt intresserade av mig och att det ska finnas en plan, inte bara flytta för att flytta utomlands. Det har man sett många spelare i Sverige som gör och då kommer de tillbaka snabbt igen, säger Mrabti. 

– Jag har varit med i alla divisioner och det är mitt fjärde år i Djurgården. Jag känner att jag har gjort väldigt bra grejer här så jag vill absolut se vad som finns och jag vill att det ska bli en bra lösning för Djurgården också.


FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

”Har en dröm om Tyskland”

Både klubbar i Italien och England ryktades vara ute efter 23-åringens signatur under vintern, men själv har han en dröm om att flytta någon annanstans.

– I vintras var det mycket spekulationer men jag tog ett moget beslut att inte flytta hastigt, det var bara två, tre dagar kvar och om det hade blivit en övergång hade det varit en övergång bara för att gå utomlands. Jag har klarat mig ifrån den stressen och jag tror att det är det som har gjort mig till en så bra fotbollsspelare som jag är i dag, säger han. 

Finns det någonting som lockar just nu?

– Nej, inget konkret. För min egen dröm vill jag gå till Tyskland. Jag tycker att den fotbollen passar mig, men jag har inte direkt bestämt mig för någon liga eller klubb och det är ingen som har hört av sig så jag är väldigt öppen.


LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.  

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.