Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården Fotboll

”Bara Gud vet om jag stannar i Djurgården”

Yura Movsisyan fick äntligen chansen från start när Djurgården besegrade Örebro med 2-0. 

Men framträdandet blev kort – efter bara 40 minuter tvingades armeniern utgå efter att ha gjort illa knät.

– Bara Gud vet om jag stannar i Djurgården, säger han.

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

30-åringen, som är inlånad från Real Salt Lake i amerikanska MLS, kom till Djurgården i slutet av mars och var tänkt att bli lagets store målskytt.

Men succén har uteblivit. I sitt första framträdande, som inhoppare, visades Movsisyan ut mot AIK. Därefter har han kommit in i förlustmatcherna mot Hammarby och Malmö FF, men ännu inte gjort mål.

När Djurgården tog emot Örebro på torsdagskvällen – 2-0-seger efter mål av Tino Kadewere och Kerim Mrabti – fick han äntligen chansen från start, men klev av skadad efter bara 40 minuter.

– Det var en smäll, rakt på knät. Knä mot knä. Det var ingen bra timing alls vad gäller min skada. Men vi hittade ett sätt att vinna och det är allt som betyder något. Tino och Kerim klev fram, och det var inte första gången, säger han.

– Jag är okej. Vi får se i morgon.

Özcan sa att du har sett bra ut på träning och såg fram emot att se dig i dag.

– Ord kan inte beskriva hur frustrerande det är att skada sig i det här läget. Men, jag kan inte göra något åt det nu. Jag måste spela igen. Vi försöker vara positiva som grupp, håller man sig positiv blir det positiv. Özcan tar ut laget, jag var tacksam över att få chansen att starta i dag. Det är otur att det blev som det blev, men jag tittar framåt.

Är du orolig att du kommer att missa de två sista matcherna innan uppehållet?

– Jag kan inte svara på det nu. Det gör ont. Det är svullet. Men vi får se snart.

– Varje match är en chans. Varje gång man går ut på planen har man sin chans, oavsett antal minuter. För mig var min första chans mot AIK. Det blev negativt. Men jag har alltid sagt att det inte spelar någon roll om man är på planen i fem eller 90 minuter, fortsätter Movsisyan, som inte kunde dölja sin besvikelse efter matchen.

"Bara gud vet om jag stannar"

Segern tar Djurgården upp på sjunde plats i den haltande tabellen. Laget har kvar att möta IFK Göteborg och Sirius på bortaplan innan allsvenskan tar uppehåll över VM.

Även om Movsisyans kontrakt stäcker sig hela vägen in i augusti börjar tiden bli knapp.

– Jag behöver matcherna. Man hoppar inte in ett vinnande lag och startar. Man kan träna hur mycket som helst med spelarna, men spela match är en helt annan grej. Vi har ett väldigt bra lag. Jag är väldigt glad över att jag fick chansen. Förhoppningsvis läker det fort och jag får chansen igen, säger han. 

Om du tittar framåt, tror du att du stannar i Djurgården?

– Jag vill stanna. Bara Gud vet om jag gör det. Det är inte en fråga för mig nu. Det är för långt kvar. Jag är här till augusti. Det finns ingen tvekan vad gäller det för mig. Jag älskar att vara här. Jag respekterar alltid mina kontrakt. Klubbarna får avgöra när vi kommer dit.

Efter matchen fick han stöd av sin lagkamrat Jonas Olsson, som trots den svåra inledningen inte tycker att anfallaren ska räknas ut än.

– Man märker att han har skolningen och han har sett fin ut i boxen. När han kom kom han från fem-sex månader av att träna själv i princip. Det tar tid att bygga upp. Det är en boxspelare, en smart forward. I dag åker han på något med knät, men jag tycker att han adderar något vi inte har i våra andra forwards. Han är en utpräglad boxspelare. Det är bra att vi har tydliga alternativ.

Djurgården har en option på att förlänga Movsisyans kontrakt under resten av året.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.