Djurgårdens Tino Kadewere satte Djurgårdens första mål. Foto: Bildbyrån.

Djurgården tog hemmavinst mot Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården tog sin fjärde vinst för säsongen när man på hemmaplan besegrade säsongens uppstickare, Örebro med 2–0 på hemmaplan efter mål av Tino Kadewere och Kerim Mrabti.

De färska cupmästarna Djurgården fick en jobbig start på kvällen. Under uppvärmningen tvingades Andreas Isaksson kasta in handduken på grund av sjukdom. Istället fick Tommi Vaiho göra sin första allsvenska match för säsongen.

Och den första matchen blev en lyckad sådan. Trots en riktigt sömnig första halvlek där inget av lagen verkade vilja föra spelet, lyckades Djurgården tvinga upp tempot i den andra.

Och i den 67:e minuten sprang Tino Kadewere igenom Örebroförsvaret och petade in 1–0 till Djurgården bakom en bortkollrad Oscar Jansson. Och på tilläggstid kunde Kerim Mrabti skicka in även 2–0.

 Detta var den sjunde gången i rad som Djurgården vunnit mot Örebro i Allsvenskan.

Dagens förlust var säsongens andra för Örebro som stannar kvar på sin femteplats i den allsvenska tabellen. Djurgården klättrar upp till en sjunde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.