IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Djurgården har vänt sin dystra trend. Efter segern i cupfinalen mot Malmö FF vann de blårandiga mot Dalkurd senast och nu blev det en ny trepoängare hemma mot Örebro, inför 10 104 åskådare på Tele2 Arena.

I paus stod det 0-0, och då hade Djurgården bränt två bra lägen. I den 28:e minuten nickade Kerim Mrabti tätt utanför från nära håll efter inlägg från Jacob Une Larsson, och i halvlekens slutsekunder sköt Jonathan Ring ett skott rakt på Oscar Jansson när han mer eller mindre gled igenom hela ÖSK-försvaret.

Dessvärre för Djurgården skadade sig nyförvärvet Jowra Movsisian sent i den första halvleken. I sin startdebut blev forwarden stämplad och tvingades kliva av.

Annons

I början av den andra halvleken skapade sedan hemmalaget flera vassa chanser, men lyckades inte överlista Oscar Jansson. Det dröjde till den 67:e minuten innan 1-0 kom. Då fick Tino Kadewere bollen på offensiv planhalva och på solovis tog han sig in i straffområdet, i kamp med flera motståndare, innan han rullade in bollen i ena hörnet.

Målet är forwardens fjärde i allsvenskan i år, hans åttonde om man räknar in cupspelet.

Djurgården vann till slut med 2-0, efter att Kerim Mrabti placerat in bollen i ena hörnet på tilläggstid, och står nu på 14 poäng efter tio spelade matcher. Örebro har 15 poäng och de har spelat en match mindre än sin motståndare.

- En bra match. I andra halvlek skapade vi väldigt många lägen och skulle ha kunnat gjort fler mål. Det är den andra halvleken som gjorde att vi vann. Vi pumpade på bra, säger Mrabti till C More.

Annons

Värt att notera i övrigt? Djurgården saknade Haris Radetinac och Jonathan Augustinsson, och på grund av magsjuka tvingades förstemålvakten Andreas Isaksson kasta in handduken på uppvärmningen. Örebro fick klara sig utan avstängda trion Johan Mårtensson, Kennedy Igboananike och Brendan Hines-Ike.

Djurgårdens lag: Tommi Vaiho - Felix Beijmo, Marcus Danielson, Jonas Olsson (Niklas Gunnarsson 61), Jacob Une Larsson - Jonathan Ring, Jesper Karlström (Kevin Walker 46), Fredrik Ulvestad, Kerim Mrabti - Jowra Movsisian (Dzenis Kozica 41), Tino Kadewere.

Örebros lag: Oscar Jansson - Martin Lorentzson, Michael Almebäck, Arvid Brorsson (Alfred Ajdarevic 83) - Daniel Björnquist, Nordin Gerzic, Filip Rogic, Sebastian Ring (Albin Granlund 84) - Nahir Besara, Isaac Boye (Victor Sköld 71), Michael Omoh.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.