Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Djurgården har medvind just nu.

På torsdagen besegrade man ÖSK med 2-0 – och har nu tagit tre raka segrar.

– En mycket viktig seger för oss, säger Dif-tränaren Özcan Melkemichel.

Kadewere gjorde matchens första mål mot ÖSK.

Det var ett Djurgården med nyvunnet självförtroende som tog emot Örebro på torsdagen. Hemmalaget drabbades dock av ett bakslag redan inför start – då målvakten Andreas Isaksson spydde och tvingades lämna återbud.

Samtidigt var gästerna drabbade av flera avbräck, då Kennedy Igboananike, Johan Mårtensson och Brendan Hines-Ike var avstängda.

Och ÖSK var farligt nära ytterligare en avstängning i den första halvleken, då anfallaren Michael Omoh fick gult kort efter en duell på en hörna – och kort senare såg ut att dra på sig sitt andra.

Tino Kadewere nätade för Dif

Efter en pigg inledning av gästerna i den första halvleken startade Djurgården betydligt vassare i den andra.

Och en kvart in i halvleken gav det resultat – när Tino Kadewere snurrade upp hela ÖSK-försvaret och satte dit 1-0 på egen hand.

Djurgården dominerade slutskedet av matchen, och på stopptid kunde Kerim Mrabti fastställa slutresultatet 2-0 med ett skott strax utanför straffområdet.

– Det var skönt. Jävligt skönt och kul att få göra första målet i allsvenskan i år, säger Mrabti.

Efter en tyngre inledning på säsongen har Djurgården nu tagit tre raka segrar, cupfinalen mot Malmö inräknat.

– Vi pratade inför Malmömatchen om att den skulle bli vår vändning. Vi såg möjlighet där att skriva historia och det blev väldigt bra, det gav oss mycket självförtroende att vinna den matchen.

ÖSK, som fick en betydligt bättre inledning på säsongen, har nu två raka förluster.

– Nu får vi äntligen en veckas ledighet. Jag tror att killarna behöver det fysiskt och mentalt, med cupen och enorma anspänningar. Jag vill ge en eloge till hela klubben och grabbarna, att vi har hanterat den krisen som tidningarna skrev om. Vi vet hur vi ska hantera det och är inne på vinnarspåret igen efter tre raka segrar, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.