Skellefteås Pär Lindbholm är en av svenskarna som värvats. Foto: Bildbyrån.

Toronto värvar tre svenskar

Uppdaterad
Publicerad

Toronto Maple Leafs fortsätter att vara ett svensklag. Under dagen gick klubben ut med att man värvar tre svenskar inför nästa säsong.

Tre svenskar har skrivit på för den kanadensiska NHL-klubben Toronto. Pär Lindholm, närmast från SM-finalisten Skellefteå, har skrivit på ett ettårskontrakt med lönnlöven uppger klubben på sin hemsida.

Förutom Lindholm, signar klubben ännu en SHL-svensk i Pierre Engvall från HV71. Engvall värvades till torontos AHL-lag, Marlies, efter att HV71 avslutat sin SHL-säsong. Väl där blev det succé och han får nu ta klivet upp till NHL.

Även Jesper Lindgren värvas av Toronto. Den svenske backen kommer närmast från HPK i den finländska ligan där han under den gångna säsongen registrerades för åtta poäng. Även Lindgre har spelat i Marlins efter att säsongen i Finland avslutades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.