Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Toronto Maple Leafs

Stjärnan lämnar Sverige för NHL

Pär Lindholm lämnar SHL.

Skellefteå-stjärnan är klar för NHL-laget Toronto Maple Leafs.

Organisationen knyter även till sig två andra svenskar.

Pär Lindholm är klar för Toronto
Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
Liksom Pierre Engvall
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Pär Lindholm satte ett stort avtryck i SHL den gångna säsongen. 26-åringen slutade fyra i poängligan, och spelade en nyckelroll i det Skellefteå som tog sig till SM-final. Han representerade även Tre Kronor under OS i Sydkorea.

I slutet av april var Hockeysverige först med att rapportera att Lindholm nu valt att lämna SHL och Skellefteå – och i stället skrivit på för Toronto Maple Leafs.

SportExpressen kunde även berätta att Lindholm valde mellan Buffalo och Toronto.

Toronto gör klart med tre svenskar

Nu bekräftar Toronto uppgifterna. På sitt Twitter-konto skriver den klassiska NHL-klubben att man sajnat ett ettårskontrakt med Lindholm – och att man även gjort klart med två andra svenskar.

Det rör sig om HV 71:s Pierre Engvall, som även spelat för Torontos farmarlag i AHL de senaste säsongerna och Jesper Lindgren – senast i finska HPK. Kontrakten sträcker sig över två respektive tre år.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Hockeysverige

Följ NHL på djupet
Läs mer hos Hockeysverige
Allt om världens bästa liga
Till Hockeysverige