Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De tunga målskyttarnas afton i Skånederbyt: "Svårt att behålla sådana spelare”

Superettan

LANDSKRONA. Karim Sadat hade gjort 63 mål på sina 87 senaste matcher. Andri Runar Bjarnason 27 mål på sina senaste 36. Bägge förbättrade sina siffror i Skånederbyt. 
- Vi hoppas att han kan vara med oss det här året, sa Agim Sopi om Sadat. 

Foto: Bildbyrån

1-1 mellan Landskrona och Helsingborg, och huvudrollsinnehavarna var lätta att gissa redan på förhand. Karim Sadat och Andri Runar Bjarnason har länge varit inblandade i det mesta framåt för bägge lagen och blev också matchens målskyttar. 

Landskrona har bara gjort sju mål på sju matcher. Sadat har gjort fem av dem. Den här gången på en nick på stopptid till 1-1, när Landskrona bland annat hade bytt in tunga Sean Okoli för att få ännu mer inläggsspel.  

- Sadat är en fantastiskt bra spelare, speciellt i sådana här matcher. Han höjer sig ännu mer i alla de stora matcherna. Det är en anfallare av klass. Han har gjort många mål i division 2, han har gjort många mål i division 1, och jag säkert att han kommer göra ännu fler mål i den här serien. Han kan vinna skytteligan, så pass bra är han, sa Landskronas tränare Agim Sopi efter matchen. 

Annons

- Jag vet att det är svårt att behålla sådana spelare. Vi har en bra relation, så vi hoppas att han kan vara med oss detta året. Sedan får vi se vad som händer. 

Sopi hade Sadat även i Prespa Birlik, där spelaren gjorde 38 mål på 51 matcher. Sedan han kom till Landskrona har det blivit 26 mål på 37 matcher. 

- Det är en av de största matcherna jag har spelat i sedan jag kom till Sverige. Det är det första derbyt på 13 år, så att göra ett mål och få en poäng är fantastiskt, sa Sadat. 

- När jag tittar på matcherna i spelade i division 1 och matcherna vi har spelat i superettan, så tycker jag att jag har gjort det bättre i superettan. Jag har sett fram mot det här länge. 

För Helsingborgs del så har de gjort tolv mål den här säsongen. Bjarnason har gjort fyra av dem och varit direkt inblandade i ytterligare fyra. Anpassningen för succényförvärvet har gått snabbt, trots att han gör sin första säsong utanför Island. Målet blev ett överraskningsavslut: mottag höger, snabbt avslut med vänster. 

Annons

- Killarna har hjälpt mig mycket att anpassa mig. Jag tycker det inte är för stor omställning, och jag förstår det mesta av språket. Den här fysiska spelstilen är också vanligt på Island, så det passar mig bra. 

Han fick sitt genombrott förra året med 19 mål på 22 ligamatcher i den inhemska ligan, vilket följdes upp av landslagsdebut. Har han då ens känt av någon skillnad i kvalitet på ligorna?

- Några lag på Island har riktigt bra kvalitet, de har gjort långt i Europacupkvalen. Det är några lag som är som bra allsvenska lag, men det är svårt att jämföra. Vi är 360 000 invånare på Island, så det är svårt att hitta många bra lag.

Du har fått mycket beröm för din tyngd, attityd, och ditt målskytte, men är det något vi inte har sett än?
- Jag har inte fått många chanser att få en-mot-en mot försvarare, eller använt min teknik på det sättet. Jag tycker att jag är en ganska bra allroundspelare och inte visat alla delarna än, men det kommer ni att få se. 

Annons

Under veckan kom Bjarnason inte med bland de 23 uttagna till Islands VM-trupp, utan blev en av de tolv reserverna på hemmaplan.

Publicerad 2018-05-16 kl 06:10

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto