Foto: BILDBYRÅN

Svensklaget Chelsea mästare i England

Uppdaterad
Publicerad

I höstas blev Jonna Andersson och Magdalena Eriksson damallsvenska mästare med Linköping.

Ett drygt halvår senare är de Super League-mästare med Chelsea.

– Det är en mäktig känsla, att vi får göra det här tillsammans, först i Linköping och nu här, säger Jonna Andersson till SVT Sport.

Chelsea, där även målvakten Hedvig Lindahl spelar, säkrade titeln i Super League med en match kvar på säsongen.

– Det var riktigt häftigt och skönt att få avgöra innan sistaomgången, säger Jonna Andersson.

Ligasjuan Bristol City besegrades med 2–0 och Jonna Andersson gjorde det andra målet i den 89:e minuten.

”Håller hög nivå”

Chelsea, som är obesegrat efter tolv segrar och fem oavgjorda matcher, har en ointaglig ledning inför sista matchen för året. Manchester City, som har två matcher kvar att spela, är nio poäng efter.

– Vi har ett väldigt bra lag med många skickliga spelare. Det är också en bred trupp så vi kan rulla lite på spelareoch hålla nivån väldigt hög. Jag ser verkligenstor potential i det här laget och det ska bli häftigt att fåfortsätta de här två säsongerna, säger Jonna Andersson.

Chelsea tog tidigare i maj också FA Cup-titeln.

– Helt fantastiskt såklart att vinna två titlar så här tajt inpå varandra, det händer kanske inte så ofta, säger Jonna Andersson till SVT Sport.

– Man vill ju fortsätta vinna titlar och ett mål är att nå Champions League-final. Vi harmöjligheterna att göra det om vi fortsättar att utvecklas som vi görnu, fortsätter hon.

Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.