Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skrällen i svenska VM-truppen – Ken Sema petas

Sverige (herr)

Janne Andersson har presenterat de svenska spelarna till VM i Ryssland i sommar.
Östersunds Ken Sema petas.
- Det här var det tuffaste valet för mig, säger förbundskaptenen.

Foto: Bildbyrån

Mindre än en månad återstår till årets stora höjdpunkt - VM i Ryssland. Under tisdagen presenterade Janne Andersson de svenska spelare som är uttagna till mästerskapet.

Målvakterna och backarn presenterades först. Där tog Emil Krafth - trots en tuff säsong med skadeproblematik och ont om speltid i Serie A-klubben Bologna - plastsen för Bröndbys Johan Larsson.

Den stora skrällen i truppen är att Ken Sema petas från VM. Östersundsspelaren har precis som hela laget haft en tuff vår i allsvenskan. Istället tar Marcus Rohdén en plats till Ryssland.

- Det här var det tuffaste valet för mig. Att Marcus kan spela på alla fyra positioner på mittfältet fällde avgörandet, säger Janne Andersson.

Annons

Några uttalade reserver finns inte i truppen.

- Nej. Men vi har pratat med ett antal spelare som vet om att om det händer något så har de chansen att komma med längre fram. Men det finns inget officiellt uttalat, säger Andersson.

Se alla spelare som presenterades nedan.

Fakta

Sveriges VM-trupp

Målvakter: Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt.

Backar: Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Ludwig Augustinsson, Filip Helander, Emil Krafth, Pontus Jansson.

Mittfältare: Viktor Claesson, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Sebastian Larsson, Gustav Svensson, Oscar Hiljemark, Marcus Rohdén.

Anfallare: Marcus Berg, John Guidetti, Isaac Kiese Thelin, Ola Toivonen.

Publicerad 2018-05-15 kl 18:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto