Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Oavgjort i hett Skånederby – Landskrona kvitterade på stopptid mot Helsingborg

Superettan

LANDSKRONA. Helsingborgs IF succévärvning Andri Runar Bjarnason såg ut att fixa ny seger, men då lyckades Landskrona inlägga sig till en kvittering i minut 93.

Se höjdpunkterna från Landskrona-Helsingborg i spelaren.

Skånederby nummer två, knappt femtio timmar efter det senaste, mellan Landskrona och Helsingborg gav en överraskning till startelvan. Landskrona bytte målvakt från Viktor Noring till Amr Kaddoura. I Helsingborg saknades bland annat Mikael Dahlberg och Fredrik Liverstam. Dessutom bänkades Max Svensson och tränaren Per-Ola Ljung var avstängd.

Bollmässigt var Landskrona det laget som hade det mesta i första halvlek, även om det i slutändan räknade in sig någorlunda jämt i chansväg. Adi Nalic hade ett volleyskott som gick precis över och Dennis Olofsson hade ett glidtacklingsavslut utanför. För Helsingborg var Rasmus Rosenqvists ribbträff närmast, och Andri Runar Bjarnason fixade också en del oreda.

Annons

Knappt 8200 åskådare fick se en liknande andra halvlek: Landskrona med mer boll, men chansmässigt lika. I den 80:e minuten lyckades Helsingborg dock knipa fast bollen i några sekunder nära Landskronas straffområde, och en djupledsboll kom fram till Bjarnason som med ett udda avslut fick in 0-1-målet.

Bjarnason, som tidigare varit högst delaktig i segrarna mot Öster, Frej, och Gais, var därmed nära att för fjärde gången i år fixa seger, men Landskrona lyckades hitta lite momentum på slutet. Karim Sadat kom fram med huvudet, 1-1, och ett resultat i paritet med chanserna under matchen. HIF tappar därmed lite mot topplagen, medan Landskrona ligger på åtta poäng efter sju matcher.

Landskrona: Kaddoura – D.Olofsson (84'), P.Andersson, V.Svensson, Tkacz (92') – Arsenijevic, Ekvall – Pivkovski (72'), Nalic, Egbedi – Karim