Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skellefteå AIK

Skellefteå bryter med lagkaptenen

Han har gjort 12 säsonger och över 500 matcher i Skellefteåtröjan.

Men nu går trotjänaren Pontus Petterström och Skellefteå AIK skilda vägar.

– Det är tråkigt att behöva ta ett sånt här beslut, säger sportchefen Mikael Lindgren till klubbens hemsida. 

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: TOMAS LEPRINCE
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Pontus Petterström hockeyfostrades i Leksand innan han tog steget till Skellefteå AIK i hockeyallsvenskan 2002/2003. I Västerbotten har han mer eller mindre förblivit sedan dess, undantaget utflykten till Linköping 2008–2012.

Men efter 12 säsonger, över 500 matcher och dubbla SM-guld med Skellefteå väljer nu klubben att gå skilda vägar med sin lagkapten.

"Stor respekt för honom"

Klubben bekräftar via pressmeddelande och sportchefen Mikael Lindgren medger att det är ett tufft beslut.

– Det är tråkigt att behöva ta ett sånt här beslut. Det är en spelare som tillfört mycket både på och utanför planen och som varit länge i föreningen. En spelare man alltid kan lita på och som kan användas i alla lägen. Jag har stor respekt för honom både som spelare och person, säger han till föreningens hemsida.

Under slutspelet var Pontus Petterström en av lagets mest framträdande spelare med fyra poäng på 16 matcher när Skellefteå gick hela vägen till final mot Växjö Lakers. Där blev det dock tvärstopp när Växjö vann med 4–0 i matcher och bärgade föreningens andra SM-tecken.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.