Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HIF-målvakten inför derbyt: ”Förlorar hellre ett derby och går upp i allsvenskan”

Superettan

Under tisdagen möts Landskrona och Helsingborg i ett stekhett skånederby.
Men HIF-målvakten Pär Hansson förlorar hellre ett derby och går upp i allsvenskan.
- Men klart det svider om man förlorar, då får man läsa det överallt i flera dagar efteråt, säger Hansson till Lokaltidningen Helsingborg.

Foto: Bildbyrån

Under tisdagskvällen möter Landskrona Helsingborg i årets första skånederby i superettan. Lagen har inte möts på flera år eftersom Landskrona har huserat i division ett de senaste säsongerna medan Helsingborg har spelat i allsvenskan fram tills ifjol.

- Det blåses ju upp så himla mycket. Uppsnacket innan och alla pikar hit och dit. Jag har alltid tyckt det har varit konstigt, särskilt i Stockholm där det verkar som det är viktigare att vinna derby än att vinna serien. Men du gör ändå upp om samma poäng som mot vilket annat lag du möter. Säg så här, jag förlorar hellre ett derby och går upp i Allsvenskan, än att vinna derbyt men inte lyckas nå Allsvenskan. Men klart det svider om man förlorar, då får man läsa det överallt i flera dagar efteråt, säger Hansson till Lokaltidningen Helsingborg.

Annons

Helsingborg har inför säsongen förstärkt laget med bland annat Mohamed Abubakari från Häcken och Ibrahim Moro från Mjällby för att försöka ta laget upp till allsvenskan. Landskrona är nykomlingar i superettan efter att ha avancerat upp från division ett.

- Så klart hoppas jag på en bra match, fin inramning och mycket folk. Ett derby är alltid ett derby, även fast jag kanske tycker matcherna mot MFF väger tyngre. Men samtidigt, så klart, är det mycket roligare att möta Landskrona än kanske ett lag som Norrby. Vi har en del matcher som betyder mycket i serien i år, matcherna mot BoIS är några av dessa. Har man som mål att som vi ta sig tillbaka till Allsvenskan gäller det att utan tvekan ta tre poäng, säger Hansson om matchen.

Publicerad 2018-05-15 kl 08:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto