Ghoddos räddade poäng mot AIK

Uppdaterad
Publicerad

Östersund hade svårt att skapa farligheter i spelet. På fasta situationer gick det bättre. Samman Ghoddos frispark gav 1–1 borta mot AIK.

Noah Sonko Sundbergs blunder såg länge ut att bli den avgörande aktionen på Friends arena.

Men till slut blev det bara detaljen som gav Östersunds en tidig och tung uppförsbacke i bortamötet med AIK.

För det var först i 84:e minuten som gästerna hade tagit sig upp för backen – och kvitterat.

Då laget hade svårt att skapa chanser i spelet var det fasta situationer som blev mer lyckosamt.

Samman Ghoddos ville ha sin frispark mot första stolpen, men bollen träffade AIK-muren, bytte riktning och ställde hemmamålvakten Budomir Janosevic.

– Det var en frispark från en bit bort och det enda jag kunde hoppas på var att den gick på mål och att den vobblade lite. Men jag hade tur att den touchade dem i muren så att den ändrade riktning, sade han till C More.

Bahoui öppnade

Ett mål som gav Östersund – som spelade bättre i andra halvlek – 1–1 i bortamötet med AIK.

Men det var hemmalaget som började bäst, tog ledningen och det var tack vare tidig press på bollhållaren.

Spelaren som satte igång sekvensen: Tarik Elyounoussi.

Anfallaren satte full fart ner mot kortsidan på gästernas planhalva. Östersunds Noah Sonko Sundberg, med förflutet i AIK, blev stressad av Elyounoussi intensiva jakt och tänkte lösa situationen genom att passa hem till målvakten Andreas Andersson.

Riktigt så blev det inte.

Bollen hamnade på ytan mellan Andersson och Östersunds försvar, vilket gav AIK-duon Anton Salétros och Nabil Bahoui läget som till slut även resulterade i hemmalagets segermål.

Salétros skott studsade via Anderssons ben till Bahoui, och mittfältaren – som inför säsongen hämtades från tyska Hamburg – tog vara på chansen och skickade in säsongens tredje mål i allsvenskan.

”Utnyttjade deras misstag”

– Ja, det är så när man jobbar hårt defensivt. Vi utnyttjade deras misstag, det är så man ska göra, sade Bahoui till C More.

Graham Potter, Östersunds tränare:

– Det var tungt för oss. Vi började matchen ganska bra, det var tajt, sade han till C More efter första halvlek.

I andra halvlek lyfte han upp positionerna för vissa spelare – och det gav resultat då Samman Ghoddos kvitterade i 84:e minuten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.