Fröling frälste Kalmar FF

Uppdaterad
Publicerad

Nils Fröling hade aldrig gjort en allsvensk match från start.

Han fick chansen mot Sirius och tackade för förtroendet genom att göra matchens enda mål. 1–0 och Kalmar hänger på i toppen.

Nyss fyllda 18 år fick han chansen från start. Nils Fröling tog till vara på den, i alla fall så länge han höll.

I tredje minuten fick han en dubbelchans, två hårda skott. Men med tur och skicklighet fredade Sirius sitt mål. Sex minuter senare: Hiago slog en boll i djupled till Måns Söderqvist som väntade och väntade, tittade upp och slog bollen stenhårt längs backen. På bortre stolpen dök han upp, Nils Fröling. 1–0 och mål i första matchen från start i allsvenskan.

Monsterträff

Men han var inte klar där. Efter drygt 20 minuter fick han på en monsterträff, och trots att bollen gick rakt på Joakim Wulff kunde Siriusmålvakten inte hålla den utan tappade bollen. Rakt i gapet på Hiago som rullade bollen i mål, men blev bortdömd på grund av offside.

Några minuter senare tog det första kapitlet i sagan Nils Fröling slut. En smäll mot knät i en närkamp blev för mycket och han tvingades byta efter en halvtimme.

Sirius hade inte mycket att komma med på hela första halvlek, inte ett enda avslut mot mål blev det.

Kalmar hade lite chanser förutom Frölings, framför allt på fasta situationer där Viktor Elm är ett ständigt hot.

Felpassningar i massor

Andra halvlek bjöd inte på någon vidare fotboll. De tekniska misstagen, det dåliga tempot, alla otaliga passningar till fel adress – det var inte så att de drygt 4 000 på plats fick mycket för sin entrépeng. Under andra halvlek utmynnade bara två anfall i målchanser.

Sirius drabbades dessutom av en utvisning med några minuter kvar när Axel Björnström fick sitt andra gula kort.

Nils Frölings mål blev alltså helt avgörande. Kalmar hänger på i toppen, Sirius är kvar på jumboplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.