Bevakningen presenteras av

TV: Östersund bröt AIK:s hemmasvit - Ghoddos poängräddare på frispark

Allsvenskan

SOLNA. För första gången i årets allsvenska har AIK tappat poäng på hemmaplan.
Östersund lämnade Friends Arena med en poäng efter ett sent kvitteringsmål på frispark av Saman Ghoddos.
- Jag hade tur att den touchade, säger målskytten till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

På sina fyra tidigare hemmamatcher i allsvenskan 2018 hade AIK tagit fyra segrar med resultatet 2-0. I dagens möte med Östersund siktade man på femte raka hemmasegern - och det började bra för Gnaget.

I den 21:a minuten satte hemmalaget 1-0 efter en ordentlig bjudning från ÖFK-försvaret. Noah Sonko Sundberg, tidigare i AIK, skulle passa hem till målvakten Andreas Andersson men riktade passningen fel. AIK snappade upp bollen, som till slut hamnade framför fötterna på Nabil Bahoui, som satte 1-0 från nära håll. Målet var Grasshoppers-lånets tredje i årets allsvenska.

AIK kontrollerade spelet i den första halvleken och hade ett par chanser att öka ledningen mot ett Östersund som mest kändes farliga när man fick kontra.

Annons

1-0-ledningen stod sig till den 84:e minuten, då Saman Ghoddos kvitterade genom en frispark från 31 meter som styrde på en AIK:are och ställde Budimir Janosevic i målet och gick in till 1-1, som blev slutresultatet.

- Det enda jag kunde hoppas på var att den skulle gå på mål och wobbla. Jag hade turen att den touchade så att den ändrade riktning, säger Ghoddos till C More.

- Vi hade bättre kontroll i den andra halvleken och skapade chanser. Det är svårt att spela borta mot AIK.

Krysset var AIK:s första poängtapp på hemmaplan i årets allsvenska och Ghoddos mål det första man släppte in bakåt.

Efter krysset står AIK nu på 19 poäng efter nio matcher i serien, vilket ger en andraplats tre poäng efter tabelltoppande Hammarby med en match mer spelad. Östersund går upp på åtta poäng på åtta spelade matcher