Elfsborgs mardrömskväll: Dubbla självmål och rött kort

Uppdaterad
Publicerad

Två självmål – och ett rött kort. Elfsborg hade en madrömskväll borta mot Häcken.

– Ja, det är jättetufft. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag sätter grabbarna i skiten, säger Elfsborgs nyförvärv Robert Gojani till C More.

Robert Gojani lämnade degraderade Jönköpings Södra inför säsongen, i slutet av januari skrev mittfältaren på ett treårskontrakt med Elfsborg.

25-åringen har fått chansen i samtliga sju allsvenska matcher den här säsongen – men kvällens möte borta mot Häcken blev inte som han hade tänkt sig.

14 minuter in i matchen kom det första gula kortet när Gojani fällde Daleho Irandust bakifrån.

Bara fyra minuter senare kom nästa tunga smäll. Gojani fick bollen strax utanför eget straffområde och spelade hem den mot Kevin Stuhr Ellegaard – problemet var att målvakten befann sig vid sidan av målet och bollen rullade sakta in i mål.

– Det är väl jag som inte är beredd där. Jag tänker framåt först, men då har jag solen i ögonen så jag tänker enkelt tillbaka till Kevin. Det är förjävligt, säger Gojani till C More om situationen.

Men Gojanis – och Elfborgs – mardrömskväll var inte över än. Bara minuten efter det bisarra självmålet fick Gojani sitt andra gula kort. 25-åringen satte in en tackling på Paulinho på offensiv planhalva – och fick lämna planen märkbart uppgiven.

– Det är förjävligt, säger Gojani till C More.

– Jag sätter grabbarna i skiten, de förtjänar inte min insats idag. Det är jobbigt, men bara att gå vidare.

Gojani skulle dock snart få sällskap på syndabocks-bänken. I den 85:e minuten spelade Stuhr Ellegaard ut bollen till Stefan Ishizaki, som slog en slarvig passning tillbaka. Målvakten var på väg åt andra hållet och hann inte fram – självmålet betydde 4-0 för Häcken.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska svara, jag har inte varit med om det här förut och kommer nog inte uppleva det igen, säger Stuhr Ellegaard om de märkliga självmålen.

Innan matchen var slut hann Alhassan A Kmara dessutom göra 5-0 för Häcken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.