Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hockey-VM 2019

Målskytt – timmar efter att han landat i Europa

Patric Hörnqvist landade i Danmark tidigare i morse. 

I kvällens VM-match mot Schweiz var han direkt med i Tre Kronors trupp – och introducerade sig för publiken i Köpenhamn efter bara tio minuters spel genom att sätta 2-0 för Sverige.

– Det var skönt, säger Hörnqvist till TV3 efter den första perioden.


Tre Kronor vann matchen med 5-3.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Pittsburgh Penguins slogs ur Stanley Cup i den andra slutspelsrundan efter 4-2 förlust mot Washington Capitals i matcher.

Rykten började direkt spridas om nya drömvärvningar för Tre Kronor – och under gårdagen bekräftade Patric Hörnqvist att han ansluter till det svenska landslaget.

– Nu är allting klappat och klart och jag kan åka till Köpenhamn. Det ska bli sjukt kul, sa han då.


LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin


Gjorde mål direkt

Hörnqvist landade i Köpenhamn tidigare i morse, och under eftermiddagen bekräftade svenska ishockeyförbundet att både Hörnqvist och Nashville Predators-stjärnan Viktor Arvidsson – som även han landade tidigare i morse – båda är med i kvällens match mot Schweiz.

Patric Hörnqvist behövde inte särskilt många matchminuter på isen innan han presenterade sig på riktigt.

John Klingberg gav Sverige ledningen bara fem minuter in i matchen, och fem minuter senare var det Hörnqvists tur. 31-åringen spelades fram av Mikael Backlund och dunkade upp pucken i det närmaste krysset.

– Det känns bra. Jag tycker att hela laget har bra energi och bra fart, vi ger dem inte mycket chanser och det ska vi fortsätta med i andra och tredje, säger Hörnqvist till TV3 efter den första perioden.


Tre Kronor vann matchen med 5-3.


LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.