Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Moros dubbel fixade segern mot Gais - Helsingborg mot toppen igen

Superettan

Helsingborgs IF hade hackat i sina senaste matcher, men ett par inlägg på Mamudu Moro räckte för seger mot Gais (2-1).

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkter i spelaren.

I går ett klassikermöte i allsvenskan mellan Skåne och Göteborg, i dag ett likadant i superettan. Både Helsingborg och Gais kom från ett par-tre raka poängtapp och med relativt ordinarie startelvor.

Helsingborg öste på med 1-0 redan efter 90 sekunder när Andri Runar Bjarnason hade ett mellanting mellan ett inlägg och skott på Mamudu Moros huvud. Efter det blev nästan allt Gais' halvlek, och de kom in i halvtid med en besvikelse över att bara ha fått ett mål (via Calle Wede).

Till detta var det några kollisioner som orsakade byten. Först gick Mikael Dahlberg ut efter att ha sett ut att ha trillat illa på axeln. Sedan sprang Wede och Carl Johansson ihop. Wede blev utburen på bår och direkt utbytt, Johansson klarade sig till halvtid innan han också gick av.

Annons

- Det där är en ordentlig bröstvärmare. Det ser inte bra ut alls för Wede. Man ser på lagkamraterna att det antagligen tog riktigt illa. Det är obehagliga bilder, sa kommentator Lena Sundqvist i C Mores sändning. 

I andra halvlek lyfte Helsingborg upp sig och Moro, en av Helsingborgs bästa spelare såhär långt i superettan 2018, tog tag i ett till inlägg, och efter lite studsar fick han in 2-1. 

Matchen slutade också 2-1, och Helsingborg är nu tre poäng från en andraplats, men de har också spelat en match färre än övriga lag på övre halvan av tabellen. 

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Helsingborg: Hansson – Randrup, Liverstam, C.Johansson (46'), A.Eriksson – Abubakari, Bojanic – Moro, Dahlberg (23'), M.Svensson (64') – Bjarnason

Inhoppare: Almeida-Sundell (23'), Weberg (46'), Landgren (64')

Annons

Gais: Nadj – N.Olsson, Nyström, Andersen – C.Wede (31'), Djuric, Bergholtz, Ilic – Barny (76'), Hamidovic, Lindberg (72')

Inhoppare: E.Westermark (31'), J.Westermark (72'), Östling (76')

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-05-08 kl 20:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto