Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Paulinho hattrickskytt när Häcken slog Trelleborg

Allsvenskan

Paulinho slog i dag till med ett hattrick mot Trelleborg.
Då studsade Häcken tillbaka efter derbyförlusten och vann med 3-0. 
- Vi är glada för att han får göra mål, säger Häcken-tränaren Andreas Alm till C More. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Häcken jagade under söndagseftermiddagen revansch för derbyförlusten senast mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Det var också ett revanschsuget lag, som inte behövde vänta särskilt länge på att ta ledningen i matchen, den kom i den nionde minuten. 

Adam Andersson tog sig runt på högerkanten och skickade in bollen mot Alhassan Kamara i straffområdet, som föll i en duell med två motståndare och därmed fick med sig en straff. Paulinho var därefter kylig från straffpunkten och sköt 1-0. 

Häcken fortsatte därefter att trycka på framåt och utökade i den 31:e minuten ledningen till 2-0. Kamara tog med sig bollen framåt i planen och spelade vidare till Paulinho, som pricksköt 2-0 utifrån och därmed gjorde sitt fjärde mål för säsongen. 

Annons

- Han jobbar hårt i den rollen han hade från början, till vänster som ytterforward, sedan som central mittfältare en kort stund och därefter som forward. Han har ett jäkla driv, bra tryck i grejerna och vi har jobbat hårt för att få honom dit han är nu. Målen gör honom väldigt glad, säger Häcken-tränaren Andreas Alm till C More. 

I slutet av andra halvlek var Trelleborg nära att skapa nerv i matchen, då laget blev tilldelat straff. Deniz Hümmet var dock inte, till skillnad från Paulinho, kylig och sköt rakt på Peter Abrahamsson, som räddade straffen.

Paulinho fullbordade därefter på övertid sitt hattrick genom att avsluta en kontring med att skjuta 3-0 utanför straffområdet. Det var hans femte mål för säsongen och innebar att Häcken lyfte till sjätteplats i tabellen med elva insamlade poäng i allsvenskan.

Annons

- Vi hade en match, där det fanns energi i oss. Sedan är fotboll, fotboll och när Peter räddar går all luft ur hemmalaget, annars hade de nog fått lite kraft och hade absolut kanske kvitterat när de lyfte in bollarna. Vi är glada att Palle (Paulinho) får göra mål, samtidigt som det är många som jobbar hårt för målchanserna, säger Alm i sändningen. 

Se 2-0-målet i spelaren ovan. 

Startelvor:

Trelleborg: Johansson - Nielsen, Hadzikadunic, Blomqvist, Tideman - Hörberg, Nilsson, Olsson, Andersson - Karlsson, Hümmet. 

BK Häcken: Abrahamsson - Andersson, Wahlström, Lindgren, Arkivuo - Friberg, Irandust, Faltsetas - Mohammed, Kamara, Paulinho. 

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-05-06 kl 19:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto