Inför: West Bromwich Albion – Spurs

Sista bortamatchen för säsongen. 3 poäng skulle innebära en så gott som säkrad Champions League-plats och att vi går förbi Liverpool i tabellen. Mycket prat om Liverpool nuförtiden. Det kan man förstå i och med finalplatsen i CL, men skulle det inte vara härligt om Spurs, som i år vid många tillfällen kommit i skymundan, placerar sig före ”succélaget”? Nog om det. Spurs har gått knackigt de senaste veckorna. Tuffa motståndare och halvtaskig kvalité på spelet har lett till en del poängtapp. Men Spurs åker ändå till West Bromwich med 3 poäng i baksätet och förhoppningsvis ska man återvända till Norra London med 3 nya poäng!

Om vi ska gå igenom motståndet då? Jo, tabelljumbon West Bromwich har haft en tuff säsong. Men med allt som står på spel för deras del så kan denna matchen bli en utmaning. WBA kommer att gå in med hjärta och själ för att säkra ett kontrakt under de sista omgångarna.The Baggies har en god svit med 8 poäng de senaste 3 matcherna. Ha då också i åtanke att de mött Manchester United (vinst) och Liverpool (delad pott). Pressen de har på sig kan dock gynna oss. WBA kommer troligen spela offensivt vilket öppnar för kontringsspel för vår del. En vinst för Spurs innebär att Nacer Chadli & co åker ur Premier League. Spurs har kvaliteten för att kunna slå West Bromwich, utan tvekan. Det återstår att se vem som har mest vilja och smartness (kan syfta på tränarna) för att dra det längsta strået.

Spurs kommer till match med en relativt kry trupp. Endast Harry Winks är med säkerhet inte tillgänglig medan det finns tveksamheter kring Dembele och Rose. Toby Alderweireld är ett mysterium som jag inte vill gå in på för mycket då det är lättare att räkna upp vad jag inte vet, än vad jag vet. Är Toby fortfarande skadad? Det bör han inte vara eftersom att han har varit med på bänken de senaste matcherna. Så varför spelar belgaren inte? Det finns en risk att han har tankarna åt något annat håll. Toby är kanske inte mentalt redo att spela de sista matcherna denna säsongen. Kanske. Jag vet inte. I vilket fall får vi nog förlita oss på Davinson och Jan resten av säsongen. Jag har inga problem med det. Dele och Kane är i ganska god form efter målen senast mot Watford och Eriksen kommer förhoppningsvis bidra med någon assist på Lördag. Mycket kring startelvan känns relativt tydligt. Ben Davies & Trippier har startat majoriteten av de senaste matcherna, så de förväntar jag mig startar även denna match. Dembele finns det frågetecken kring, då är Wanyama & Dier det bästa alternativet? För Sissoko ska väl inte starta? Hur blir det med Lucas? Jag hoppas och tror inte att brasilianaren kommer att starta. Son går före hur mycket man än älskar Lucas.

Trolig startelva:

Lloris

Trippier – Sanchez – Vertonghen – Davies

Dier – Wanyama

Dele – Eriksen – Son

Kane

Vad ska vi förvänta oss av matchen? Att spela 1-1 mot West Bromwich är något utav en specialitet för Spurs del, tyvärr. De 5 senaste mötena har inneburit 4 oavgjorda, 1-1 i alla 4 matcher. Jag orkar inte se 1-1 igen! West Bromwich är kända för sitt tighta och strukturerade försvar (nåväl). De spelade under Tony Pulis med defensiva ytterbackar som inte följde med upp i anfall. Två defensiva mittfältare skapade tillsammans med backlinjen ett försvarande 6-manna-block medan kvartetten längst fram försökte pricka mål med skallen. Vi kommer troligen få se något liknande nu, men lite mer offensivt. Vad blir matchavgörande? Vårt försvar. The Baggies är effektiva framåt. De ska inte få sina möjligheter att nicka helt fritt i vårt straffområde. Deras fasta situationer kommer bli farliga om inte Spurs är på hugget såväl bakåt som framåt. Nyckeln framåt kommer vara FART, FART OCH MERA FART!

COYS

Noel Skoglund

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.