Diego Costa jublar efter att ha gjort 1–0 för Atlético Madrid. Foto: Bildbyrån

Publicerad

Häromdagen gick Real Madrid till final i Champions League.

I kväll nådde ett annat av stadens lag, Atlético, final i Europa League.

Det blev seger med 1–0 hemma mot Arsenal och totalt 2–1 sett över två matcher.

Anfallsstjärnan Diego Costa var pigg från start och bufflade sig till en målchans redan i den sjunde matchminuten. Den gången sköt han utanför, men i slutsekunderna av den första halvleken hittade han rätt.

Costa sprang sig loss och förvaltade en lysande framspelning av Antoine Griezmann till 1–0. Målvakten David Ospina var på bollen, men inte tillräckligt.

Europa League

Målet blev matchens enda och räckte till avancemang efter att den första matchen på Emirates Stadium slutat 1–1.

Inhopparen Henrich Mchitarjan var närmast en kvittering för Arsenal när han avslutade på halvvolley strax över ribban med dryga kvarten kvar.

Ogillar spanskt motstånd

Engelsmännen har ett svagt facit mot spanska lag i Uefa-sammanhang och har bara vunnit tio av 33 matcher. De har förlorat sina åtta senaste matcher på spansk mark och inte vunnit sedan en 1–0-seger mot Real Madrid i Champions League säsongen 2005/2006.

Extra tung blev förlusten eftersom lagkaptenen Laurent Koscielny fick bäras ut på bår i den första halvleken. Fransmannen hade inga spelare omkring sig när han plötsligt tappade fotfästet, halkade till och vred sig i plågor. Tränaren Arsène Wenger signalerade direkt för byte.

Marseille väntar i finalen

Europa League-finalen avgörs i Lyon den 16 maj och där står Marseille för motståndet. Fransmännen hade 2–0 att spela på från den första semifinalen, men låg under med 0–2 borta mot Salzburg i kväll och förlängning avgjorde. Där blev backen Rolando, inbytt efter 101 minuter, hjälte när han slog till efter en hörna.